nieuws

Polisadministratie Amev open voor intermediair

Archief

Amev gaat ruim duizend tussenpersonen direct toegang bieden tot z’n polisadministratie. De toegang wordt verkregen via de nieuwe extranet-toepassing ‘Cockpit’.

“We zetten in feite de deur open voor deze tussenpersonen”, aldus directeur Co van Angelen. De nieuwe toepassing heeft veel weg van een systeem dat Fortis-dochter Falcon al langer in gebruik heeft; zowel Van Angelen als marketingmanager Ruud Dekker zijn afkomstig van Falcon. Van Angelen: “We zijn hier heus niet te groot om toe te geven dat Falcon het uitstekend doet. Ze scoren daar veel hoger in hun primaire taken dan wij. Het is niet meer dan logisch dat we hun activiteiten met grote belangstelling volgen”.
Kennis
Amev gaat zich profileren als verzekeraar met een kennisvoorsprong. Volgens Dekker heeft Amev met name op fiscaal-juridisch gebied veel bagage in huis. “We zijn hier niet gewend om er mee te koop te lopen, maar het kennisniveau van Amev is eigenlijk iets om buitengewoon trots op te zijn.”
Binnenkort start Amev een campagne om het intermediair ervan te doordringen dat Amev een verzekeraar is met een hoog IQ.
Vage partij
De kenniscampagne sluit aan op de voltooiing van de reorganisatie die begin dit jaar werd ingezet. “We hebben toen besloten af te stappen van productgerichte units, omdat het intermediair Amev steeds meer begon te beschouwen als een vage partij met een teveel aan loketten. Dat bleek ook uit onze groeicijfers: we groeiden nog wel, maar niet conform onze ambities.”
De nieuwe organisatiestructuur is vormgegeven rond het intermediair. In de afgelopen maanden werden er in verband met de reorganisatie 1.300 werkplekken verhuisd. Van Angelen is verheugd dat een belangrijk deel van het intermediair ondanks de ‘verbouwing’ vertrouwen heeft gehouden in Amev. “Het ‘focusbeleid’ waarmee we kernrelaties tot meer productie stimuleren, werpt vruchten af. Onze vijftig belangrijkste tussenpersonen hebben dit jaar al 75% meer geproduceerd dan vorig jaar. Er is dus allesbehalve een terugslag geweest.”

Reageer op dit artikel