nieuws

Polis Direct maakt f 5,5 mln verlies

Archief

Polis Direct heeft in 1995 een negatief resultaat behaald van f 5,5 mln. Bovemij schiet er f 1,3 mln bij in en blijft ook zelf qua resultaat ver achter bij de prognoses. Dit bleek afgelopen week tijdens een kort geding tussen ex-directeur W. de Witte en Bovemij.

De Witte eiste in kort geding betaling van zijn ‘gouden handdruk’ van f 550.000. Bovemij wil het bedrag niet uitkeren omdat zij bij het vertrek van De Witte naar Polis Direct niet op de hoogte zou zijn geweest van zaken (met name op het vlak van sportsponsoring) die tot vorderingen hebben geleid, zo meldt De Gelderlander.
De Witte heeft vorig jaar volgens Bovemij belangrijke informatie voor zich gehouden over claims en affaires die nog ‘boven de markt hingen’. Zou hij de risico’s correct hebben gemeld, dan was er nooit een handdruk van ruim een half miljoen voor hem uit de bus gekomen, zo betoogde de advocaat van Bovemij in de Arnhemse rechtbank. De verzekeringsmaatschappij van de Bovag heeft inmiddels beslag laten leggen op de bezittingen van De Witte omdat zij door zijn toedoen een schade heeft geleden van meer dan een miljoen gulden.
Oude koeien
Volgens de advocaat van De Witte kloppen een aantal door Bovemij genoemde claims niet. De rest schaarde hij onder het kopje ‘oude koeien’; zaken waarvan Bovemij al voor het vertrek van De Witte op de hoogte was. Bovemij vreest volgens hem voor gemor onder de Bovag-leden als naar buiten komt dat een man die er – volgens Bovemij – zo’n puinhoop van heeft gemaakt ook nog eens met meer dan een half miljoen wegkomt. Bovendien is de advocaat van mening dat de verzekeraar niet zomaar kan terugkomen op een toezegging omdat er een vordering tegenover staat.
De vice-president van de rechtbank wilde van De Witte zelf weten hoe er in het afgelopen jaar zoveel mis kon gaan. De voormalige directeur van Polis Direct en Bovemij zei hierop dat hij is gemangeld door een ‘enorme power play’. Het idee van Polis Direct is volgens hem zó bedreigend voor de verzekeringsbranche dat de concurrentie er alles aan gelegen was hem zwart te maken. “Ik heb zeventien jaar in de verzekeringsbranche gewerkt, maar ik heb in al die tijd nog niet zoveel ellende meegemaakt als in dit jaar bij Polis Direct”.
Volgende week volgt de uitspraak.
Wim de Witte: “Nog nooit zoveel ellende meegemaakt”.

Reageer op dit artikel