nieuws

P&O Box van Aras voortaan gratis voor intermediair

Archief

Aras Personeel & Zorg, de Limburgse personeelsadviesdienst annex salarisadministrateur, stelt de vorig jaar geïntroduceerde P&O Box nu gratis ter beschikking aan het intermediair.

Deze box is een één-loketsysteem voor werkgevers. In de P&O Box voert de werkgever eenmalig een mutatie ten aanzien van een werknemer door. Deze mutatie wordt via Internet verstuurd naar Aras, waar hij terecht komt in een virtuele database: de P&O Office.
Aan de hand van een voor die werkgever geldend protocol wordt de mutatie verwerkt. Dat wil zeggen dat de wijzigingen kunnen worden doorgesluisd naar uitvoeringsinstellingen, arbodiensten, verzekeraars, tussenpersonen, ziekenfondsen en pensioenfondsen.
Aras stelt de P&O Box nu gratis aan het intermediair ter beschikking. De werkgever, de klant van de tussenpersoon, neemt een abonnement op deze box, voor maximaal f 29,50 per werknemer, per maand. Dit zijn inkomsten voor Aras.
In het abonnement van de werkgever is opgenomen: mutatieverwerkingen, uitdraai van de salarisstroken, één keer per jaar een employee-benefitsstatement voor de werknemer, één keer per jaar een totaal overzicht van de arbeidsvoorwaardenregelingen van het bedrijf en gebruik van de helpdesk.
De werkgever kan een extra module aanschaffen: het cafetariasysteem. Deze module wordt op maat gemaakt voor de werkgever. Dat betekent dat eerst een nul-meting van de arbeidsvoorwaarden wordt gemaakt. Daarna worden rekenregels geformuleerd en worden de arbeidsvoorwaarden gekapitaliseerd.
Uit de P&O Box rolt dan een diskette waarmee de werknemer zijn cafetariamodel kan invullen, al dan niet samen met de tussenpersoon.
Voor meer informatie: Aras, tel. 0475-56.80.08.

Reageer op dit artikel