nieuws

Pluijm Assurantiën gaat strijd aan met vergelijkingssites

Archief

Het Haagse assurantiekantoor Pluijm Assurantiën bindt de strijd aan met vergelijkingssites. “Met de applicatie MyBox Online kan de klant vergelijken én advies krijgen”, zegt directeur Marcus Pluijm.

Via de website www.myboxonline.nl voert de klant al zijn verzekeringen zelf in, ook die hij niet via het assurantiekantoor heeft lopen. “Als de klant via de website een vergelijking maakt geeft de zogeheten all-in-one-check tips ten aanzien van de mogelijke producten. Daarmee kan de klant bepalen of hij de polis moet sluiten, of er overlap is of dat het door hem gekozen product overbodig is gezien de verzekeringen die hij al heeft.”
“Via mijn DAK-agentschap kan ik producten van ongeveer honderd verzekeraars vergelijken en aanbieden. Daarnaast heb ik nog 25 eigen provinciale agentschappen”, aldus Pluijm. “Ik durf te zeggen dat met MyBox Online de klant niet alleen vergelijkt, maar dat hij ook daadwerkelijk advies krijgt. Ik kan tijdens een websessie van de klant inbreken en hem meteen van advies voorzien.”
Voordelen
De nieuwe website biedt Pluijm zelf ook voordelen en extra mogelijkheden. “Ik mis op dit moment het totaalplaatje van mijn klanten. Ik weet niet wat ze elders hebben lopen. Doordat zij nu hun complete schoenendoos bij mij op de website zetten, biedt mij dat eveneens inzicht.”
Pluijm zegt zijn klanten niet actief te benaderen op basis van dit persoonlijk dossier. “De klant moet eerst zelf ontdekken wat het gemak is en dat hij op deze wijze tientallen euro’s kan besparen op zijn premies.”
Pluijm heeft inmiddels honderd aanmeldingen op zijn site binnen en er zijn door klanten ook al polissen ingevoerd. Zijn kantoor telt 2.700 klanten met een polisdichtheid van één op drie.
De website is ontwikkeld in samenwerking met het Rotterdamse internetbedrijf Cipix. Voor het vergelijken van autoverzekeringen gebruikt hij het softwarepakket Rolls. De rest is zelf gebouwd. “Ik heb respect voor wat ze bij Voogd & Voogd doen, maar ben er niet zo van gecharmeerd. Bovendien vind ik Rolls op autogebied veel beter.”

Reageer op dit artikel