nieuws

Pleziervaartuigenpolis Zwolsche in nieuw jasje

Archief

Zwolsche Algemeene is klaar voor het nieuwe waterseizoen. De verzekeraar heeft haar Pleziervaartuigenpolis op een flink aantal punten aangepast.

De maximale no-claim van de polis is verhoogd van 30% naar 40%. De standaard instapno-claim is 15%. Voor elk (elders opgebouwd) schadevrij jaar, geldt vervolgens 5% korting. Na zeven schadevrije jaren biedt ZA bonusbescherming.
Verder is de WA-dekking van de Pleziervaartuigenpolis, gebaseerd op het aantal meters van het schip, uitgebreid tot 1 mln euro (was f 1,5 mln) en is de inboedel gratis meeverzekerd tot 20% van het verzekerd bedrag (was 15%). Bij de ‘extra uitgebreide dekking’ is de ongevallendekking verdubbeld. Bij overlijden komt de uitkering op 5.000 euro en bij invaliditeit op 10.000 euro. Bij de ‘uitgebreide dekking’ liggen deze bedragen op respectievelijk 2.500 en 5.000 euro.
Andere aanpassingen van de polis zijn onder meer: vergoeding voor vervangende boot of vakantieverblijf opgetrokken tot 100 euro per dag met een maximum van 2.000 euro; cautie verhoogd tot 20.000 euro (was f 30.000) en het vaargebied kan uitgebreid worden met zeedekkingen.
Volgens Zwolsche is de premiegrondslag van de vernieuwde verzekering beter te achterhalen: voor schepen tot tien jaar vormt de huidige nieuwwaarde het uitgangspunt, voor schepen vanaf tien jaar de huidige aanschaf of verkoopwaarde.
Om de vernieuwde polis te promoten geeft de verzekeraar van april tot en met juni nieuwe verzekerden standaard 40% no-claimkorting. Het intermediair is via een mailing op de hoogte gesteld van de actie.
‘Zij zat goed …en nu nog beter’, aldus Zwolsche in de folder voor het intermediair.

Reageer op dit artikel