nieuws

Planweb eist rectificatie van Consumentenbond

Archief

Volgens Planweb-directeur Koen Laarhoven is het onderzoek van de Consumentenbond (zie pag. 48) ronduit slecht uitgevoerd. “Het lijkt een haastklus zonder enige diepgang.” Laarhoven eist een rectificatie van de bond.

Ook de andere onderzochte sites zetten hun vraagtekens bij de conclusies van de belangenorganisatie. Independer-directeur Edmond Hilhorst: “Het advies dat via Independer wordt gegeven is juist wel toegesneden op de persoonlijke situatie van een klant. Echter als een klant meerdere vergelijking maakt met andere voorkeuren, dan blijkt in de praktijk dat de top vijf van beste verzekeringen die wij standaard leveren niet altijd verschillend is. Deze conclusie zegt niets over de betrouwbaarheid van Independer, maar over het minimale verschil in dekking van deze polissen.”
Dat Independer niet onafhankelijk zou zijn, bestrijdt Hilhorst door op te noemen wie zitting hebben in de Consumentenraad. “Hierdoor en door de gehanteerde methode van provisieverrekening wordt dit onafhankelijke en heldere advies gewaarborgd.”
MrFinch
Scaramea-directeur Guus Landheer, waaronder de vergelijkingssite MrFinch valt, zegt in een reactie: “Ik juich dit soort onderzoeken toe. Het houdt ons scherp. Ik vind het alleen jammer dat de Consumentenbond ons niet om commentaar heeft gevraagd. Verder herken ik MrFinch niet in het artikel. De databank die wij voor MrFinch hanteren is gebaseerd op de databank Diagnose van IFC. Dit is een databank die, uiteraard met aanzienlijk meer functionaliteiten dan op MrFinch draait, gebruikt wordt door het professionele intermediair.”
Plaatsvervangend directeur Gerard de Laat van Interplein deelt de kritiek van de Consumentenbond op de Interplein-site. “De bond is kritisch op detailpunten en wij zijn hard bezig om deze punten ook te verbeteren.”

Reageer op dit artikel