nieuws

Plannen voor een grote Britse organisatie van tussenpersonen

Archief

In het Verenigd Koninkrijk bestaan plannen om te komen tot één grote organisatie van tussenpersonen. Als streefdatum wordt gedacht aan februari volgend jaar.

Een onderzoek uitgevoerd in opdracht van de Britse makelaarsorganisatie Biiba heeft uitgewezen dat ruim 90% van het intermediair groot voorstander is van deze krachtenbundeling.
In Groot-Britannië zijn drie grote standsorganisaties voor tussenpersonen actief: voor assurantiemakelaars (Biiba), voor Lloyd’s makelaars, en voor financiële adviseurs (IFA), waaronder voor levensverzekeringen.
Het onderzoek werd gehouden onder 8.000 geregistreerde assurantiemakelaars en onafhankelijke financiële adviseurs. De uitkomsten van het onderzoek geven volgens de Biiba aan, dat er een mandaat is voor partijen in de verzekeringsbedrijfstak om te komen tot één federatie van tussenpersonen, waarin de drie standsorganisaties zijn aangesloten.
De organisatie van assurantiemakelaars wil gaan overleggen met vertegenwoordigers van het Institute of Insurance Brokers, de Independant Financial Adviser Association en andere relevante aanverwante groepen van tussenpersonen, hoe de banden kunnen worden aangehaald.

Reageer op dit artikel