nieuws

Philipse dweept met ‘pookslot’

Archief

Adrie Le Noble, directeur van Philipse Assuranties, organiseerde afgelopen woensdag op Schiphol voor verzekeraars, experts en pers een presentatie van een mechanisch autobeveiligingssysteem.

Het betreft een zogeheten ‘pookslot’ van de Israëlische fabrikant Mul-T-Lock. “Ik ken de importeur van het slot goed en regel de bijbehorende garantieverzekering”, verklaart Le Noble zijn enthousiasme.
“Het slot is met geen mogelijkheid open te krijgen”, bezweert de assurantieman. “Ook na een aanvalstest van 15 minuten, uitgevoerd door TNO, was het niet gekraakt. Ik heb videobeelden van die test. Die zal ik u toesturen. Diverse instanties zoals de ANWB, en veel Britse en Belgische verzekeraars bevelen het slot dan ook van harte aan”.
Om aan te geven dat de sloten van uitstekende kwaliteit zijn, heeft Philipse Assuranties een garantieverzekering afgesloten op het slot. Deze geeft een uitkering bij diefstal van de gehele auto (dagwaarde, met een maximum van f 10.000). De uitkering vindt plaats via de importeur. Le Noble wilde ons niet zeggen bij wie hij de garantieverzekering onderbrengt. “Voor dat soort informatie moet u maar langskomen op de presentatie.”
Het pientere pookslot.

Reageer op dit artikel