nieuws

Petplan komt met garantiepolis

Archief

Huisdierenverzekeraar Petplan komt met een ‘garantiepolis’ waarmee fokkers jonge huisdieren verzekerd kunnen overdragen aan de nieuwe eigenaar.

“Kern van de verzekering is een keuring die plaatsvindt vóór overdracht van de dieren”, zegt de aan Petplan verbonden dierenarts Peter van Rooijen. “Nadat het dier gezond is verklaard, kan de nieuwe eigenaar het als hij wil onmiddellijk verzekeren, zodat de gebruikelijke acceptatietermijn van dertig dagen niet noodzakelijk is. Voor de eigenaar kan dit tot een aanzienlijke besparing leiden omdat een hond bij wie een besmettelijke ziekte is geconstateerd zijn baas al snel _ 1000 kan kosten.”
Volgens Van Rooijen is het de eerste keer dat er in Nederland een dergelijk product op de markt wordt gebracht. Op dit moment zijn ongeveer 100.000 huisdieren in Nederland verzekerd tegen ziektekosten, bijna 2% van het totale aantal.

Reageer op dit artikel