nieuws

Persoonlijkheden

Archief

Koen Akkerman en Dirk-Jan Dijkstra zijn bij Unigarant aan de slag gegaan als respectievelijk salesmanager Volmachten en accountmanager Volmachten. Akkerman blijft ook werkzaam als verkoopleider ATP. Dijkstra was eerder accountmanager ATP in de regio Oost-Nederland.

Laurence Kea (36) volgt per 1 april Ko Oudmaijer op als directeur Zorginkoop bij De Friesland Zorgverzekeraar. Kea wordt verantwoordelijk voor de inkoop van gezondheidszorg en gezondheidsbevorderende diensten (Zorgkantoor Friesland). Hij is op dit moment manager Zorginkoop in Noord-Holland bij Achmea Zorg.
Oudmaijer heeft de functie van directeur Zorginkoop bijna vijftien jaar bekleed. Hij blijft tot 1 januari 2007 bij De Friesland werkzaam als adviseur Zorg van de raad van bestuur.
Chris ten Cate, die bij Fortis kantoordirecteur van twee bankvestigingen was, is bij CVB Bank benoemd tot hoofd Acceptatie Kredieten.
DAS Rechtsbijstand heeft op de afdeling Sales Vincent van Wing aangesteld als senior-accountmanager. De 35-jarige Van Wing was hiervoor teammanager bij DSW Verzekeringen.
Eind volgende maand stapt Laura Rath op bij het Verbond van Verzekeraars. Ze gaat dan aan de slag bij Fortis Corporate Insurance in Amstelveen als Manager MD en Communicatie. Rath (42) is bijna achttien jaar in verschillende functies bij het Verbond werkzaam geweest, onder meer als hoofd van de afdeling Communicatie en sinds medio 2004 als manager Dienstverlening en Informatie.
Marc Smulders (36) is de nieuwe woordvoerder bij DeltaLloyd Verzekeringen. Smulders werkte al bij Delta Lloyd in diverse functies onder andere als senior-medewerker Verkoop & Intermediair en bij Nationaal Spaarfonds.
Aon Re Nederland heeft Bob Reichenfeld per 1 februari benoemd tot managing-director. Hij is de opvolger van Jaap van Wagensveld die zijn carrière buiten Aon zal voortzetten. Reichenfeld werkte sinds 1990 bij Delta Lloyd Groep in diverse managementfuncties. Zijn laatste functie was manager Group Reinsurance.
Marcel Bezemer is begin dit jaar adviesbureau Bezemer O&M gestart. Eerder werkte de 34-jarige Bezemer als manager, adviseur en projectmanager bij Marsh, ITDS en ABN Amro. Bezemer O&M richt zich op het concretiseren van strategie binnen financiële dienstverleners.
Volgende week wordt Harold Herbert (37) adjunct-directeur bij het Verbond van Verzekerars. Hij werkt daar nu elf jaar. Herbert completeert het directieteam, naast Richard Weurding en Leo de Boer.
Begin volgende maand treden Toine Keisers en Erik Overtoom in dienst van expertise- en onderzoekbureau Compander als respectievelijk accountmanager en technisch toedracht onderzoeker. Keisers komt van Univé Zorg in Alkmaar en Overtoom van CED Forensic.
Per 15 maart wordt Inge Peters (36) adjunct directeur van Europeesche Verzekeringen. Zij wordt verantwoordelijk voor Marketing & Communicatie en Verzekerings Techniek & Product Ontwikkeling. Peters is momenteel senior marketingmanager Special Projects bij KPN.
Marc Veerman (31) is als adviseur gestart bij het organisatieadviesbureau Arteria Consulting in Hilversum. Hij gaat zich richten op adviesprojecten binnen het zorgveld, waarbij bedrijfsprocessen en ICT centraal staan. Veerman heeft hiervoor bij diverse zorgverzekeraars, veranderingsprojecten uitgevoerd.
Ron van Kemenade en Bart Schlatmann zijn per 1 maart benoemd tot directeur Postbank. Zij treden eveneens toe tot de directie van ING Retail Nederland en worden samen met Hans Hagenaars verantwoordelijk voor Postbank Particulieren. De 40-jarige Van Kemenade, sinds 2003 werkzaam bij ING, is nu directeur Internet Retail. Schlatmann is momenteel directeur Corporate Clients bij Nationale-Nederlanden.
Delta Lloyd Groep heeft begin deze maand de 48-jarige Ad Rijken benoemd tot directeur Concernrelaties. Hij heeft sinds zijn indiensttreding bij Delta Lloyd in 1996 diverse directiefuncties vervuld en was tot 1 februari lid van de directie ‘Vorstand’ van Delta Lloyd Duitsland. Directeur Group Procurement John Tros (36), sinds september 2005 in dienst van Delta Lloyd Groep, heeft de taken overgenomen van Gerard van Loon die eind 2005 Delta Lloyd Groep heeft verlaten.
Bij Delta Lloyd Schade is Etienne de Cooker (38) benoemd tot directeur van het Verzekeringscentrum Voer-en Vaartuigen en Particuliere Verzekeringen. Zijn functie van directeur Expertise Service Center is overgenomen door Richard Sanders (43) die van Delta Lloyd Bank kwam. Verder is Berend-Jan de Leeuw (41) per 1 februari directeur Verzekeringscentrum Inkomen geworden. Hij is de opvolger van Ton Fiere (47) die benoemd is tot programmamanager Employability bij Human Resources Management.
Entrance HRM consultancy heeft begin deze maand Idelet Grootenhuis, voorheen personeelsadviseur bij de provincie Zuid-Holland, aangesteld als consultant.
Bij Cunningham Lindsey Nederland zijn onlangs twee experts Arbeidszaken en een medewerker Kwaliteit gestart: expert Frans de Roo (50) voorheen werkzaam bij een uitvoeringsinstelling, Erik de Jong (43) die van GAK Nederland kwam en Ton Redegeld (42), die hiervoor bij Nationale-Nederlanden werkte
Ron Kieftenbeld heeft zich, na een jarenlang dienstverband bij ADP (voorheen ABZ), zelfstandig gevestigd als consultant onder naam Kieftenbeld Business Consultancy.
IG&H Management Consultants heeft zijn praktijk voor de zorgverzekeringsmarkt uitgebreid met de benoeming van Joop Vogt. Vogt heeft directiefuncties bekleed bij onder andere NVS en DKV in de zorgsector in Nederland en Duitsland
Afscheid
Pieter Polet (62), directeur Schade bij Aegon, gaat op 1 maart met pensioen. Hij werkt bijna 34 jaar bij het bedrijf en heeft tal van bestuursfuncties bekleed bij onder meer het Verbond van Verzekeraars, de CEA, de VNAB en de Bavam. Recentelijk was hij lid van de SER-commissie Voorstellen WAO-beleid.
Overleden
Op 79-jarige leeftijd is oud-staatssecretaris Joop van der Reijden overleden, die een grote rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van zorgverzekeraar Zilveren Kruis. Van der Reijden was van 1962 tot en met 1982 voorzitter van het bestuur van de destijds Noordwijkse verzekeraar. Nadat hij van 1982 tot in 1986 staatssecretaris van Volksgezondheid was geweest, diende hij tot 1 juni 1993 Zilveren Kruis als president-commissaris.

Reageer op dit artikel