nieuws

Persoonlijkheden

Archief

Fortis ASR heeft de 36-jarige Bianca Tetteroo tot directeur Leven Individueel benoemd. Ze wordt verantwoordelijk voor ‘Operations’. Tetteroo vervangt Hugo van Vledder (42), die naar het Maleisische dochterbedrijf Mayban Fortis vertrekt.

Rick Siebert (45) is 2006 gestart bij Carpenter & Company in Rotterdam. Hij neemt bij de herverzekeringsmakelaar de leiding op zich over de herverzekeringsactiviteiten binnen de Benelux en de Nederlandse Antillen.
Bij Schalke en Partners is Marius Rademaker (43) begonnen in de functie van senior onderzoeker. Hiervoor werkte hij in de technische buitendienst van Nationale Nederlanden.
Lex Moerings (31), eerder werkzaam bij Delta Lloyd als accountmanager Zakelijk Advies en Pensioenkantoren, is overgestapt naar Akkermans & Partners Pensioen Netwerken. Hij houdt zich met name bezig met begeleiding van de pensioendossiers van accountants en belastingadviseurs.
Dutch Insurance Network is onlangs uitgebreid met drie medewerkers. Nicole Houben (36), afkomstig van Delta Lloyd, is gestart als accountmanager voor Oost-Nederland. Chantal Plug (27) en Hatice Kaya-Altun (24) zijn beide acquisitieaccountmanagers voor respectievelijk Noord- en Zuid-Nederland. Zij waren niet eerder werkzaam in de verzekeringsbranche.
Jeroen Degens (30) is dit jaar gestart bij Postbank Hypotheken, afdeling Intermediaire Zaken als relatiemanager Ketens verantwoordelijk voor de regio Noord-Brabant en Limburg. Hij was hiervoor senior consultant Sales & Purchasing bij Bureau Business Profits.
Het bestuur van het Verbond van Verzekeraars heeft Richard Weurding (44) benoemd tot algemeen directeur. Hij is daarmee de opvolger van Eric Fischer (59), die op 1 maart pensioengerechtigd is. Weurding werkt bijna twintig jaar bij het Verbond en is vijf jaar directielid.
Robbert Duvalois is per 1 januari bij HDI Verzekeringen benoemd tot directeur Brand-en Bedrijfsschade. Hij was adjunct-directeur.
Rolf Engelsing (52) heeft “in goed overleg”zijn functie regiodirecteur van Meeùs
Gelderland neergelegd. Hij blijft adviseur van de afdeling Vastgoedbeleggingen. Zijn opvolger is Wim Jansen (47). De geboren en getogen Nijmegenaar was hiervoor districtmanager Retail bij ABN Amro en negen jaar lang eigenaar van assurantiekantoor ACG in Ede.
Unigarant Verzekeringen heeft Robbert van Waes (32) aangesteld als accountmanager regio Zuid-West Zeeland en een gedeelte van Brabant en Zuid-Holland. Van Waes was assurantieadviseur Buitendienst Bedrijven bij Rabobank West Zeeuws Vlaanderen.
Martin de Jong (34) die eerder bij Aegon en Nieuwe Hollandse Lloyd werkte, is sinds 1 januari directeur van Dela Intermediair. Het laatste jaar stond hier interim-manager Henk Hemstra aan de leiding.
Het bestuur van de Stichting voor Ondernemingspensoenfondsen (OPF) benoemt Frans Prins (49) per 1 maart tot directeur van de koepeloraganisatie van de onderneminspensioenfondsen. In deze functie is hij de opvolger van Jeroen Steenvoorden die zijn loopbaan elders voortzet.
Bart Seegers (35) is de nieuwe directeur van de Stichting Erkenningsregeling Hypotheekadviseurs. Hij was kantoordirecteur bij Fortis Bank in Amsterdam. Seegers volgt Ron van Kesteren op, die parttime directeur was en zich nu volledig gaat richten op zijn werk als beleidsadviseur bij de Nederlandse Vereniging van Banken.
Delta Lloyd Bank heef Frank Schuitemaker (36) benoemd tot manager van de Frontoffice Hypotheken. Schuitemaker is sinds 1995 bij Delta Lloyd in diverse functies werkzaam. Vanaf 2002 was hij directeur van Delta Lloyd Finanzpartners.
Overleden
Op 61-jarige leeftijd is Hein Groen overleden, tot enkele jaren geleden directeur van het Gelderse assurantiebedrijf Akkermans Van Elten.
Leonard Deegen, mede-oprichter van het in de assurantiewereld actieve softwarebedrijf Infa, is op 51-jarige leeftijd overleden.
Erevoorzitter van de Federatie van Assurantieclubs Jan Kempers is op 77-jarige leeftijd overleden. Van 1960 tot 1968 was hij voorzitter van de Gelderse Assurantieclub. Daarna was hij 25 jaar bestuurslid van de Federatie, waarvan de laatste zeven jaar als voorzitter, en secretaris van de Stichting Vakontwikkeling Verzekeringsbedrijf en de Stichting Examens Assurantiebedrijf.
Op 59-jarige leeftijd is plotseling Chris Rockx overleden, algemeen directeur van de letselschaderegelingsbureaus SRB Rasenberg en Nostimos en het arbeidsdeskundig bureau Radar. Rockx was ook actief in brancheorganisaties; hij was onder meer vice-voorzitter van het Nivre. Binnen het Nationaal Platform Personenschade (NPP) was Rockx voorzitter van de Werkgroep Normering.
Op oudejaarsdag is Eric Marijt, relatiebeheerder bij London, door een ongeval overleden. Marijt trad begin 1990 als schadebehandelaar in dienst bij Londons rechtsvoorganger Elvia Schade. De laatste jaren was hij relatiebeheerder op de afdeling Verkoop Binnendienst. Marijt was tevens lid van de ondernemingsraad van het moederconcern van London, Allianz Nederland Groep.

Reageer op dit artikel