nieuws

Persoonlijkheden

Archief

Afab Financiële Diensten Holding heeft Patrick Hijlkema (31) benoemd tot directeur Finance & Control. Hij wordt onder meer verantwoordelijk voor de financiële verslaglegging van de gehele groep en krijgt tevens de leiding over administratieve en financiële aangelegenheden bij enkele werkmaatschappijen. Verder wordt hij hoofd van de interne accountantsdienst, in het bijzonder voor de bancaire divisie. Hijlkema was sinds 1998 manager accountancypraktijk bij PricewaterhouseCoopers.

Gert van Wakeren (46) is benoemd tot directeur van het nieuw gevormde cluster Investor Relations, Concernzaken en Concern Communicatie bij SNS Reaal. Van Wakeren was als lid van de directie van SNS Bank verantwoordelijk voor marketing en productmanagement.
Mark Straub (45) is benoemd tot lid van de directie van SNS Bank voor de intermediaire labels SNS Bank, BLG Hypotheken en CVB Bank. Straub was directeur Concernzaken en volgt als directievoorzitter van CVB Bank Alphons van der Voorn op, die het concern verlaat.
Marius Menkveld is de nieuwe directievoorzitter bij SNS Property Finance. Hij was directeur verkoop bij SNS Bank. Directievoorzitter Rien Hinssen neemt Menkvelds portefeuille tijdelijk waar.
Maarten Dijkshoorn, voorzitter van de raad van bestuur van Eureko/Achmea, is benoemd tot lid van het algemeen bestuur van VNO-NCW namens het Verbond van Verzekeraars. Hij is de opvolger van Gert van Arkel.
Bij Dennekamp Letselschade in Utrecht is Fred Smits als letselschadebehandelaar in dienst getreden. Smits werkte voorheen bij onder meer CED, Groot Expertisebureau, Achmea en UWV als letselschaderegelaar, arbeidsdeskundige en rekenaar. Al eerder is Sandra de Vor bij Dennekamp gestart als junior letselschadeadviseur. Zij werkte hiervoor bij de Stichting Leaseproces. De Vor zal zich ook bezighouden met Letselschademagazine.nl.
Bij Brunel Insurance & Banking zijn Emmeline van der Meij en Bouke van der Weide in dienst getreden als accountmanager.
Bij ELQ Hypotheken is Léon Jacobs (38) in dienst getreden als accountmanager voor de regio zuid-oost. Jacobs is afkomstig van ING waar hij eveneens werkzaam was als accountmanager.
Bas van Mullem (27) is onlangs begonnen als casualty underwriter/business developer bij ACE Europe. In deze functie zal hij zich richten op de Nederlandse aansprakelijkheidsmarkt. Van Mullem was eerder werkzaam bij Avéro Achmea en XL Professional.
Peter Ronteltap (51) is benoemd tot directeur Sales Corporate Clients bij Zwiterleven. Hij is daarmee verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten voor deze klantengroep. Ronteltap is afkomstig van Fortis waar hij werkzaam was als directeur sales in het grootzakelijk segment.
Bij Yer Young Executive Recruitment in Heerenveen zijn Joke Genee, afkomstig van Avero Achmea, en Gertjan Hommema, voorheen werkzaam bij De Hypotheker, als consultant Werving en Selectie in dienst getreden. Ze richten zich beiden op de sector Finance, Banking & Insurance.
Margreet Haandrikman (41) is benoemd tot directeur Groepsactuariaat bij Achmea. Haandrikman komt van Mercer Human Resource Consulting waar zij adviseur Grote Ondernemingen was. Eerder heeft zij gewerkt voor onder meer Hooge Huys en PricewaterhouseCoopers.
Directeur Zorg van Achmea, Guus van Montfort (59), wordt per 1 maart algemeen directeur bij adviesbureau Prismant. Van Montfort maakt gebruik van de prepensioen regeling en kiest bewust voor een nieuwe uitdaging in de laatste werkzame jaren voor zijn pensioen.
Marco Vet is per 1 januari benoemd tot directeur Group Business Development bij Achmea. Hij is afkomstig van PricewaterhouseCoopers waar hij partner Financial Services was.
Peter Bakker (53) treedt per 1 januari in dienst bij Van Lanschot Bankiers als directeur Procesontwikkeling & Informatievoorziening. Hij is de opvolger van Arend van der Toorn die deze functie de afgelopen twee jaar op interim basis heeft vervuld. Bakker is afkomstig van ProRail waar hij als interim-directeur ICT Services werkzaam was.
Bij Amedes is Yvonne Blees als verzekeringsspecialist in dienst getreden. Zij is afkomstig van Reaal Verzekeringen waar zij ruim twee jaar als Acceptant Pensioenen werkte.

Reageer op dit artikel