nieuws

Persoonlijkheden

Archief

Joanne Kellermann is per 1 november benoemd tot lid van de directie van toezichthouder De Nederlandsche Bank. Zij is belast met het toezicht op pensioenfondsen, verzekeraars, trust- en geldtransactiekantoren en beleggingsondernemingen. Ook juridische zaken gaat tot haar portefeuille behoren. Kellermann (1960) is sinds 2005 werkzaam bij DNB als general counsel en divisiedirecteur Juridische zaken. Voordien was partner bij advocatenkantoor NautaDutilh. Van 2001-2005 gaf zij voor dit kantoor leiding aan de financiële praktijk in Londen.

Marie-Louise Polm is als partner toegetreden tot het managementadviesbureau Shikar Group. Zij is daar verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling en uitbouw van de segmenten financiële- en zakelijke dienstverlening. Polm werkte als managing consultant bij Corinthe; eerder bekleedde zij management- en directiefuncties bij onder meer Aegon, AXA en St Paul.
Frank Reuling, deskundige op het gebied van de Wet Financieel Toezicht, is bij Gommer & Partners Pensioen Advocaten in dienst getreden als juridisch medewerker. De 42-jarige Reuling werkte eerder bij Van Lanschot Bankiers.
De nieuwe accountmanager bij Arag is Henk van Dam. Zijn werkgebied omvat de noordelijke provincies en de kop van Noord-Holland.
Udo Koerselman (41) is terug bij Xtensive Franchising (Afab) en aan de slag gegaan als salesmanager voor de voor de acquisitie voor alle labels: Koophuis, Hypotheek Adviescentrum, Pro Pensioen, Nuzelfdoen.nl, Adviesplus en Aefin. Tot eind vorig jaar was Koerselman formulemanager bij Aefin. Daarna was hij gedurende een korte periode commercieel manager bij Waerdenburgh Assuradeuren. (Rectificatie: in AM 18 is in het bericht over drie nieuwe accountmanagers bij Aefin per abuis een bericht over Fortis opgenomen – red. AM).
Theo Berg (40) is bij Delta Lloyd Groep benoemd tot directeur Group Actuariaat en Riskmanagement. Tot voor kort was hij als Deputy Group Chief Actuary verantwoordelijk voor alle levensverzekeringsactiviteiten bij Allianz SE in München. Voordien was Berg verbonden aan Tillinghast-Towers Perrin. Hij is bij Delta Lloyd de opvolger van Roel van Dijk, die genoemde functie ad interim bekleedde. Van Dijk blijft het concern adviseren op het gebied van risicomanagement.
Adviesbureau Invaco heeft Hans Gräffner (46) aangesteld als taxateur. Gräffner werkte voorheen bij Volker Wessels.
Bij HypoID en HypoScout zijn zes nieuwe medewerkers aan de slag gegaan. Senior acceptant Jan van den Born (51) en acceptant Simon de Heus (27) bij HypoID en Ron Nijhuis (40) als hypotheekadviseur bij HypoScout. Zij komen respectievelijk van Welke, Kuijkhoven Adviesgroep en Afab. Charissa Blanke (22), Marie Christine de Beaufort (23) en Wendy Blondel (26) zijn gestart als medewerker Servicedesk.
Aon Consulting krijgt een internationale aansturing. Er komt één managementteam voor Europa, Midden-Oosten, Afrika en Verenigd Koninkrijk (VK). Voorzitter wordt Robert Middleton, die ook eerstverantwoordelijke blijft voor het VK.
Reinier Hinse, vice-voorzitter directie Aon Nederland en directievoorzitter Aon Consulting, neemt zitting in het nieuwe overkoepelende team en blijft verantwoordelijk voor Aon Consulting Nederland. Daarnaast wordt Hinse verantwoordelijk voor de Practice Health & Benefits binnen EMEA/UK.
Lucien van Lokhorst (43) is benoemd tot manager Human Resources bij Elvia/Mondial Assistance. Van Lokhorst is afkomstig van Saab.
Bij P. Schreuder & Co in Rotterdam is Richard Cator begonnen als teamleider volmacht. Cator(40) is afkomstig van Aegon waar hij werkzaam was als manager volmachten.
GAB Robins Takkenberg heeft voor de productroep Aansprakelijkheid/CAR twee experts aangetrokken. Rogier Klaver, voorheen werkzaam als qualilty-coördinator bij Centocor, zal als chemisch junior expert werkzaam zijn. Erik van den Bos (35) is afkomstig van ITS en gaat als senior expert aan de slag.

Reageer op dit artikel