nieuws

Persoonlijkheden

Archief

Michiel de van der Schueren (42) is toegetreden tot de directie van Verzekerings Unie (Fortis Verzekeringen). De van der Schueren werkte onder meer bij De Goudse, Tiel Utrecht en Nationale-Nederlanden. Sinds 2004 was hij manager backoffice bij zorgverzekeraar ONVZ. De directie van Verzekerings Unie bestaat verder uit Ronald van Lier en Cees Meijer.

Rienk Jan Andriessen (43) verlaat na negen jaar de redactie van het Verzekeringsblad en treedt half september in dienst bij de NVA. Hij wordt in Amersfoort manager Communicatie en daarmee extern woordvoerder van de intermediairorganisatie. Irene Okkerman gaat de afdeling Ledenzaken van de NVA leiden, terwijl Erwin Loer de standsorganisatie verruilt voor een baan bij Het Branchebureau.
Michel Feenstra, de afgelopen zes jaar expert Personenschade bij SRB Rasenberg, is bij GRM Expertises gestart in een zelfde functie.
Henri Hofsteenge (46) is per 1 september algemeen directeur geworden van Rabobank Amersfoort en omstreken. Hij is tevens beoogd directievoorzitter van de bank die ontstaat na de fusie van de Rabobanken Amersfoort en Leusden per 1 januari 2008. Hofsteenge is sinds 2005 werkzaam binnen de Rabobank-organisatie. Voordien werkte hij onder meer bij Achmea, Aegon, Westland Utrecht Hypotheekbank, Interbank en Stater.
Krispijn Plettenberg (36) is als adviseur Corporate Communicatie in dienst getreden bij DAS Rechtsbijstand. Plettenberg werkte hiervoor bij Aegon, waar hij verantwoordelijk was voor de positionering en introductie van het multichannel-label Aegon Bank.
Quinn-direct heeft zijn verkooporganisatie uitgebreid met twee nieuwe accountmanagers. Lody Barendse (43), eerder accountmanager bij De Goudse, is verantwoordelijk voor de regio Oost- en Midden-Nederland. Niels Voorhuis (31) is actief in de regio Noord-Nederland. Hij werkte hiervoor bij Bruns ten Brink Assuradeuren.
Begin deze maand zijn Gerwin Kasper, werktuigbouwkundige, en Erwin van der Meulen, bouwkundige, in dienst getreden bij Lengkeek Expertises in Zwolle. Kasper, afkomstig van expertisebureau Crawford & Company, houdt zich bezig met schades op het gebied van Machinebreuk/Casco-Werkmaterieel/Car en Aanspakelijkheid. Het aandachtsgebied van Van der Meulen is CAR, aansprakelijkheid en bouwkundige rechtsbijstand. Hij was eerder schade-expert bij Klaverblad Verzekeringen.
Bij Welke Financiële Diensten is per 1 september Tony Stam (39) in dienst getreden als commercieel manager. Hij werkte gedurende zes jaar als account- en commercieel manager bij Florius (voorheen Bouwfonds) en daarvoor tien jaar bij Fortis.
Bij Erasmus Verzekeringen zijn onlangs drie nieuwe accountmanagers in dienst getreden. Jeroen Janssen (35) is actief in de regio Zuid Oost. Janssen was werkzaam als adviseur bij een tussenpersoon. Jelle Meijer (38), die hiervoor deskaccountmanager was bij Reaal, werkt in de regio Noord West en Erwin van Raven (43) heeft als werkgebied Zuid West. Hij komt van zorgverzekeraar IZA.
Adrie de Viet is bij ACE Europe benoemd tot senior underwriter bij de divisie Accident & Health. De Viet was onder meer werkzaam bij HDI Verzekeringen en AIG.
De nieuwe manager Operations bij InterFinance is René Nagelhout (41). Hij is primair verantwoordelijk voor de hypotheekdesk. Nagelhout werkte voorheen bij Woudsend Verzekeringen,
Peter van der Horst is bij Box Finance gestart als formulemanager in het midden van Noord-Holland. Hij was onder meer accountmanager bij Falcon Leven/Interlloyd Leven.
Bij Akkermans & Partners is Rob Simon (38) Bert Brunninkhuis opgevolgd als directeur Pensionfund Solutions. Naast deze nieuwe functie blijft hij zijn taken als directeur Pensioen Communicatie voortzetten. Brunninkhuis is gemeentesecretaris van Eindhoven geworden.
De afdeling Liability van March is uitgebreid met de komst van executive broking-specialist Elma Post en senior broking-specialist Johan Jonckheer. De 55-jarige Post komt van ABN Amro en Jonckheer (50) van Cigna Insurance.
Heiko Leugs, sinds 1986 werkzaam bij Univé Noord-Oost, is benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur. Hij is hiermee de opvolger van Johan Blaauw die na 25 jaar eind dit jaar zal terugtreden. De functie van vice-voorzitter Leugs wordt per 1 december ingevuld door Jan Lubbers. Hij werkte hiervoor bij de Stichting Univé Rechtshulp.
Sinds kort is Auke de Vries als accountmanager in dienst bij inkoopcombinatie ATP Hypotheken. Hiervoor werkte hij bij online notariskantoor Anotaris.
Paul Boomkamp (38) is op 1 september bij Aegon Nederland in dienst getreden als voorzitter van het Service Center Leven. Hij is de opvolger van Henk de Jong, die per 1 mei voorzitter is geworden van de verkooporganisatie Aegon Intermediair. Boomkamp is afkomstig van AXA Nederland, waar hij sinds 2000 werkte. Hij was lid van het directiecomité en bekleedde de functies van chief operating officer en chief information officer.
GHW assurantieadviseurs heeft Rob Droste, afkomstig van Ohra, aangesteld als nieuwe vestigingsdirecteur van het GHW-kantoor in Oss. Hij neemt het roer over van Max de la Rambelje die per 1 november met pensioen gaat.
Marco Guijt (33) is per 1 september bij de business-unit Schadebehandeling van Allianz Nederland Schade benoemd tot hoofd juridische zaken. Hij is de opvolger van Dick Kuijper, die eerder dit jaar met prepensioen is gegaan. Guijt is advocaat en heeft gewerkt voor onder meer Houthoff Buruma en DVDW Advocaten.
Overleden
Pieter Mees is op 21 augustus overleden. Mees was mede-eigenaar en later directeur van R. Mees & Zoonen Assurantiën.

Reageer op dit artikel