nieuws

Persoonlijkheden

Archief

Hans de Reuver is deze maand begonnen als adjunct-directeur bij de Nederlandsche Glasverzekering Maatschappij de Oudste Anno 1861 te Rotterdam. Hij is vanaf 1981 werkzaam bij deze vennootschap.

Arlinde Vletter (38) is sinds 1 december directeur Commercie bij Interbank en is hiermee de opvolger van Cyr Smits. Zij geeft leiding aan de afdelingen Marketing & Sales en NVF Voorschotbank. Tevens wordt zij voorgedragen om de bestuursfunctie van Smits bij de VFN, over te nemen.
Door de samenvoeging van twee afdelingen zijn er nog een aantal personele wijzigingen. Martijn Moens is benoemd tot hoofd Marketing & Sales. Hij is afkomstig van ABN Amro Asset Management. Berlinda Moman is benoemd tot manager Marketing Communicatie en Support. Zij was chef accountmanagement binnendienst bij Interbank. Leendert de Jong was chef Intermediaire Service Concepten en is nu manager Business Process Management. Mike Verbeek is benoemd tot regiomanager. Hij was productmanager.
Oud-NBVA voorman Alexander van Voorst Vader is toegetreden tot het bestuur van de werkgeversorganisatie VNO-NCW. Na zijn vertrek bij de NBVA werd Van Voorst Vader directeur van de rechtsbijstandverzekeraar SRK. Momenteel is hij directeur en bestuurder van de Vereniging Nederlandse Kerftabakindustrie (VNK) te Den Haag en is hij uit dien hoofde benoemd in het bestuur van de werkgeversorganisatie.
Paul van der Meijs (41) is sinds 1 januari directeur van de business-unit Bouwfonds Hypotheken van ABN Amro. Hij was business-unitmanager bij Independer.
Rosé van Velzen is na tien jaar bij Aegon en Meeùs te hebben gewerkt als programmamanager bij Turner in dienst getreden. In deze functie gaat zij financiële dienstverleners helpen met de realisatie van hun strategie.
Pieter Kiveron (43) wordt per 1 maart commercieel directeur van Mn Services, pensioenuitvoerder en vermogensbeheerder. Kiveron is voor Mn Services geen onbekende; hij werkte er eerder als interim directeur Marketing & Sales. Half februari rondt Kiveron zijn huidige opdracht af als interim directeur Sales bij AXA.
Iwan van den Berg (38) is sinds december adjunct-directeur Sales bij Fortis ASR Pensioenen. Hij is afkomstig van Nationale-Nederlanden. Pieter van Eijden (40) is de nieuwe adjunct-directeur Groot- en Klein Zakelijk. Hij werkte voorheen bij Reaal.
De nieuwe kantoordirecteur Meeùs-‘s-Gravezande is Jaap den Breejen. Hij is de opvolger van Jaap van der Vliet, die per 1 januari met pensioen is gegaan. Den Breejen werkte ondermeer bij Aegon en Maaslloyd.
Financieel directeur Divisie Zorg van Achmea Gerard Bosma is directeur Europe binnen de Divisie Europe van Eureko geworden.
Pensioendesk Nederland heeft Armand Baas Becking en Chantal Plug aangesteld als accountmanager. Zij komen van respectievelijk Delta Lloyd en Dutch Insurance Network. Baas Becking houdt zich bezig met de franchiseformule en Plug is verantwoordelijk voor de Inkoopcombinatie van de Pensioendesk, ICP Nederland.
Peter Mols (40) is sinds vorige maand de nieuwe algemeen directeur van Lancyr Groep. Hij is hiermee de opvolger van Rob Krijgsman, die het bedrijf heeft verlaten. Mols werkte eerder als interim onder andere voor Interpolis en Avéro Achmea.
Directeur Financiën en waarnemend voorzitter Dick Sluimers (53), is per 1 januari benoemd tot voorzitter van de directieraad van ABP. Sluimers is de opvolger van de in het najaar onverwachts overleden John Neervens.
Letselschadebureau Drost heeft juriste Floor Boomkamp aangesteld als letselschadebehandelaar Zij is gespecialiseerd in medische aansprakelijkheid.
Herman Bril is door Aegon benoemd tot senior vice-president Group Treasury. Hij zal in maart starten. De laatste drie jaar werkte Bril bij Interpolis als managing-director. Het afgelopen jaar hield hij zich bezig met de integratie van Achmea’s pensioendivisie.
Binnen Fortis ASR hebben een aantal directiebenoemingen plaatsgevonden. Directeur Bancair/Leven Individueel Bianca Tetteroo is gestart binnen Fortis Insurance wereldwijd op het gebied van Operations & IT. Arnold Zuiderwijk die directeur ZorgInkomen was, vervult nu de functie van Tetteroo. Directeur SOS International Marcel van der Meulen is Zuiderwijk opgevolgd.
Petra van Holst-Wormser is adjunct-directeur arbeidsongeschiktheidsverzekeringen geworden. Zij is al sinds 1989 in dienst van de Inkomensverzekeraar De Amersfoortse in diverse functies. Haar laatste functie hier was hoofd Adviesbureau Inkomen -AOV en Businessactuariaat Zorg.
ABN Amro heeft manager Schade Particulier Manfred Mensink benoemd tot manager Productontwikkeling binnen de productgroep Schade Particulier van Delta Lloyd. Bram Schilleman, change/transitmanager ABN Amro Verzekeringen, is per 1 februari aangesteld als manager Verzekeringstechniek, Actuariaat en Managementinformatie bij Delta Lloyd Schade. Teamleider Reporting Claudia Hoeven wordt per 1 mei benoemd tot manager Financieel Verkeer & Verslaglegging binnen Finance. Zij is de opvolger van Arie Kamphuis die per 1 mei met de vut gaat.
Binnen de afdeling Marine van Cunningham Lindsey gaat Peter Hammer de nieuwe afdeling Hull, Machinery and Landbased Equipment opzetten. Don de Raad (45) en Jules Terhaag (42) zijn beiden aangesteld als transportexpert. Bij de afdeling Special Risk is Robert Biseswar (32), afkomstig van de recherchedienst, begonnen als toedrachtsonderzoeker. Larissa Peters (26) werkt bij Claimshandling en Regres. Op de afdeling Arbeidszaken zijn afdelingsmanager Frans de Roo (51), en arbeidsdeskundige Jos van Doorne (48) van start gegaan. Van Doorne werkte eerder bij de ArboUni.
Het bestuur van de KPS (Kring van Pensioen-Specialisten) heeft een wijzing ondergaan. De KPS is sinds 1 januari als volgt samengesteld. Rob Geeraets (penningmeester), Monica Swalef (vice-voorzitter). Bestuursleden zijn: ex-vice-voorzitter Wim Koeleman, Ad van Hulst, Jacques Baas, Max Bogaard (was directeur KPS), Ton Nieuwenhuizen (ex-penningmeester), Dolf Hoeks en Rinus de Mooij.
Ton de Wit (56), voorheen directeur Averus Financial, is na het samen gaan met Alcredis Finance algemeen directeur geworden van deze nieuwe bank. Hij is de opvolger van Peter Verkuyl die interim was.
Oud-politicus Robin Linschoten (50) treedt medio deze maand toe tot de raad van commissarissen van DSB Groep. Linschoten was van 1994 tot medio 1996 staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Vervolgens was Linschoten gedurende bijna zeven jaar lid van het managementteam van Interpolis. Momenteel is hij zelfstandig managementconsultant en onder meer commissaris bij DBV.
Willem Ossewaarde (44) stapt volgende maand over van Aon Risicomanagement naar concurrent Marsh. Daar wordt hij manager van de afdeling Finpro Practice, die zich heeft gespecialiseerd op het gebied van bestuurders- en beroepsaansprakelijkheid en specifieke risico’s voor financiële instellingen. Ossewaarde is sinds 2001 broking director bij Aon en werkte voordien onder meer bij Sampo, Fortis Corporate Insurance en AXA.
NIG Actuarieel heeft met ingang van het nieuwe jaar vier nieuwe mensen aangesteld. Marian Trommelen (onder meer ex-Nationale-Nederlanden) en Zakaria al Azhar (ex-Vermaase) zijn aangesteld als actuarieel consultant, Marlies Kranendonk als accountmanager en Barbara de Molenaar-Lankmap (ex-Cordares) als fieldmanager.
Frank van den Dungen Bille en Menno Ras (47) zijn bij Aquila gestart als respectievelijk accountmanager en architect/projectmanager. De 50-jarige Van den Dungen Bille werkte bij onder andere Capgemini en Ras bij ABZ, en CED.
Bij Gebr. Sluyter is Theo Brederoo, afkomstig van de ING Groep, sinds 1 december werkzaam als senior-accountmanager.
Anton Bervoets is het jaar begonnen als directeur Operations bij Vanbreda Risk & Benefits .Hij vormt samen met Wim Span de directie van Vanbreda Risk & Benefits. Bervoets is afkomstig van Aon Nederland.
Inkooporganisatie United Capital heeft de buitendienst uitgebreid met Marco Mosk, verantwoordelijk voor de regio Noord-West, en Marcel Nijveld, regio Noord-Oost. Mosk was filiaalmanager/hypotheekadviseur bij Adviesgroep Martin de Regt in Beverwijk. Nijveld was zelfstandig assurantieadviseur en combineerde dat met een baan als salesmanager bij Gelink in Enschede.
Per 1 januari is Gerjam van der Wielen (41) in dienst bij Aquarance als consultant Werving & Selectie. Zijn werkterrein richt zich op NVA-leden in het noorden, oosten en zuiden van het land.
Udo K0erselman is in december bij Waerdenburgh Assuradeuren begonnen als commercieel manager. Hij is vanaf 1999 verantwoordelijk geweest voor Aefin Financiële Diensten (Xtensive).
BoxFinance heeft Jacco van der Zalm als nieuwe Formulemanager aangetrokken. Van der Zalm zal het rayon Leiden, Zoetermeer, Alphen a/d Rijn, Aalsmeer, Hillegom gaan bezoeken.
Bij Uniserv Outsourcing is Rik Douwes (47) toegetreden tot de directie. Douwes was partner komstig van Accenture waar hij als partner verantwoordelijk was voor de ontwikkeling en uitbouw van de ousourcing-activiteiten. Overleden
Op 3 januari is Frans van de Veer (57) na een ziekbed van enkele maanden overleden. Hij was als directievoorzitter van Delta Lloyd Duitsland en eerder van Delta Lloyd Asset Management en Delta Lloyd Bankengroep een van de drijvende krachten van Delta Lloyd Groep.

Reageer op dit artikel