nieuws

Persoonlijkheden

Archief

Leo Remijn (47), afkomstig van ZLM Verzekeringen, vervangt per 1 februari Simon Harinck (60) als directeur van Algemene Zeeuwse. Harinck had hier elf jaar lang de leiding.

Bij InterFinance is Myrthe Weusten begonnen als accountmanager. Haar werkgebied is de regio Zuid-West Nederland. Weusten werkte eerder als accountmanager Allianz.
Wendy Wouters (45), voorheen interim-manager Klantencontacten bij Delta Lloyd Zorg, is begin deze maand benoemd tot directeur Klantenservice bij Menzis.
ING heeft Wilbert Buiter per 1 januari aangesteld als hoofd Personeelszaken. Hij is de opvolger van Marina Eloy die met pensioen gaat.
Bram van der Slikke (46) is sinds 1 januari bij Avéro Achmea actief als manager van de afdeling Co-Assurantie. Tot voor kort vervulde hij een soortgelijke functie bij Erasmus, waar Van der Slikke in maart 2006 aantrad na twee jaren bij AXA Schade. In de veertien jaar ervoor werkte hij bij Allianz.
Ad Kok, die de leiding over Watson Wyatt Insurance Consulting in Amstelveen heeft overgedragen aan Harm Blaak, gaat niet als zelfstandig adviseur aan de slag (zie AM 23, pag. 60). Hij blijft actief bij Watson Wyatt, maar gaat zich toeleggen op zijn internationale verantwoordelijkheden en klantenkring. Blaak was sinds 2001 al als consultant werkzaam bij Watson Wyatt en haar juridische voorgangers.
Marc van Weede (41) keert na een verblijf van een jaar in China, als directeur van de joint-venture Aegon-Cnooc, terug naar de concernstaf Group Business Development van Aegon in Den Haag. In China volgt de Slowaak Peter Brudnak hem op.
Alex Schoonderbeek (32),eerder werkzaam bij onder andere ING Bank en Hendriks Makelaardij, is gestart als accountmanager bij Obvion. Hij is actief in regio Arnhem, Nijmegen en Den Bosch. Tom Romanowski (26) is gestart als junior productmanager.
Bij de Verenigde Assurantiebedrijven Nederland (VAN) is Hans van Dijl met prepensioen gegaan. Na de fusie met Rialto (2005) was Van Dijl verantwoordelijk voor het management van de Atoompool, de Dutch Aviation Pool en van de Nederlandse Herverzekeringsmaatschappij voor Terrorismerisico’s (NHT). Zijn verantwoordelijkheden zullen verdeeld worden onder de overige leden van de directie. Leo Bechtold wordt verantwoordelijk voor Atoompool en NHT, Nico Barendse voor de Dutch Aviation Pool.
Danny Siau is door de Van Kampen Groep benoemd tot directeur Schadeverzekeringen. Hij is hiermee verantwoordelijk voor de schadeafdeling, acceptatieafdeling en de backoffice. Siau was eerder hoofd Assurantie bij Athlon Car Lease.
Bart de Nie is aangesteld als directeur ad interim van de Stichting Erkenningsregeling Hypotheekadviseurs (SEH). Hij volgt Bart Seegers op die per 1 januari de Stichting heeft verlaten. De Nie werkte voor de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).
Operationeel directeur bij Vlieg Adviesgroep Albert Hensema, is met ingang van 1 januari commercieel directeur geworden van Financiële Service Desk (FSD).
De 27-jarige Kim Beugel is de opvolger van Jacques Middendorp (60), die na 27 jaar bij DAS te hebben gewerkt met prepensioen gaat. Beugel was al accountmanager voor de regio Rotterdam Rijmond en de Betuwe, maar krijgt daar nu ook Haaglanden bij.
Jim Suurhoff (42), hiervoor systeem-en netwerkbeheerder, is bij HDS Groep gestart als inventaristaxateur. Christiaan Schram (24) is in dienst getreden als bouwkundig ingenieur. Hij was werkzaam als calculator.
Wulfse Groep heeft Martin Sprong (49) per 1 januari aangesteld als directeur van het eigen volmachtbedrijf, Ecodass Assuradeuren. Sprong, al twaalf jaar actief voor het Amersfoortse intermediairbedrijf, blijft als lid van het managementteam verantwoordelijk voor het personeelsbeleid van Wulfse Groep (40 medewerkers).
Ingrid van Vliet is begin dit jaar, na een jaar in de advocatuur gezeten te hebben, teruggekeerd bij GAB Robins Takkenberg als schade-expert.
Corey Dekkers, afkomstig van Verheijden Financieel Advies waar hij pensioenadviseur was, is bij Pensioen Desk als pensioenspecialist aan de slag gegaan. Pensioenspecialist Robbert van Woerden is hier benoemd tot hoofd Fiscaal Juridische Zaken.
Yvonne Dagan en Hans Davina zijn beiden gestart als re-integratiedeskundige, in de regio Noordoost Nederland, bij adviesbureau Heling & Partners. Dagan (34) komt van Start People en Davina (43) van Cunningham Lindsey. Freelance personeelsfunctionaris Dianne Bos (34) is begonnen als re-integratiedeskundige, psycholoog en mediator in de regio Noordoost Nederland. Gerard Dietvorst (40), afkomstig van Aon is nu bedrijfseconoom bij Heling & Partners.
Vorige maand is de directie van Talent&Pro uitgebreid met twee nieuwe leden. Manager HR Esther Teeuw is benoemd tot operations directeur en controller Juliette Pirée is tot financieel directeur benoemd.
Raymond Ostendorf (43) is bij detacheerder APai in dienst getreden als manager detachering. Ostendorf heeft diverse functies bekleed bij onder andere Prudential, Royal Nederland/Allianz en Generali.
Bij Cordaet Personenschade is Nikolai Pott (38) per 1 januari in dienst getreden. Als expert personenschade zal hij zich ondermeer gaan bezighouden met de behandeling van schades van zelfstandig ondernemers en actuariële berekeningen.
Gerben Janson (30) is per 1 januari als advocaat in dienst getreden bij het in personenschade gespecialiseerde Maarten Tromp Advocaten. Janson heeft bij diverse (schade)verzekeraars gewerkt, waarvan de laatste drie jaar bij Aegon als letselschadebehandelaar.
Hans Imhoff, onder meer gecertificeerd deskundige A Brandonderzoeken, is als forensisch technisch onderzoeker begonnen bij Schalke en Partners. Na actief te zijn geweest bij de technische recherche, maakte hij de overstap naar de verzekeringsbranche, waar hij laatstelijk bij CED werkte.
Ronald van Liemt is sinds 1 januari hoofd Sponsoring bij Aegon Nederland. De functie is ingesteld vanwege de uitbreiding van de sponsoringactiviteiten bij Aegon. Van Liemt was manager Internationale Sportzaken bij reisorganisatie ATP.
Afscheid
Met ingang van 1 januari is Joop Simmers, rayondirecteur Sales, na een 40-jarig dienstverband met pensioen gegaan. Op 16 januari wordt er een afscheidsreceptie gehouden van 16.00 tot 18.00 uur in ‘de Orangerie’ in Doorn.

Reageer op dit artikel