nieuws

Persoonlijkheden

Archief

Bert Valk (44) is per 1 november de nieuwe manager Fiscaal Juridisch Advies bij AXA. Hij werkte hiervoor bij Levob als manager Fiscaal/Pensioenadviesbureau en directeur OV depositogroeifonds. Valk is sinds 1998 lid van de Kring van Pensioenspecialisten en ook is hij lid van de Technische Commissie Fiscaliteit van het Verbond van Verzekeraars.

Bij Mercer Human Resource Consulting is Jos Berkemeijer (49) toegetreden tot de directie. Zijn aandachtsgebieden zijn Healthcare en Detachering & Interim Management. Berkemeijer is afkomstig van Achmea waar hij verantwoordelijk was voor Achmea Occupational Health, waaronder de activiteiten inkomensverzekeringen, arbo- en reïntegratiedienstverlening vallen.
Mirjam Botman (40) is per 1 december benoemd tot directeur Volmacht bij Vlieg Assurantiemakelaars in Alkmaar. Botman komt van Teer Assurantiën in Beverwijk.
Kees Rutten (46), oud-bestuursvoorzitter van Fortis ASR, wordt per 1 november lid van het College van Bestuur van de Vrije Universiteit (Amsterdam) en de Christelijke Hogeschool Windesheim.
Bij Allianz Nederland Schadeverzekering is Thom Mallant (39) per 1 oktober benoemd tot kantoordirecteur Nieuwegein. Tevens is hij belast met het programmamanagement van het project ketenintegratie. In deze functie volgt hij Theo van der Poll (45) op die per diezelfde datum is benoemd tot kantoordirecteur Rotterdam. Eveneens per 1 oktober is Frank Fransen benoemd tot kantoordirecteur Zwolle. Fransen was manager Corporate Communications & Marketing voor de Allianz Nederland Groep. In deze functie wordt hij opgevolgd door Mecx Kooy (35) die bij Allianz Nederland werkzaam was als coördinator e-business.
Hubert Voskuijl, directeur van het standaardisatie-instituut Sivi en voorheen directeur Schade en ICT bij Generali, is begin deze maand toegetreden tot de raad van commissarissen van Dutch Insurance Group.
Begin deze maand is Harold den Heijer (34) de nieuwe manager Commercie bij Finace geworden. Hij is verantwoordelijk voor de Salesafdeling waar hij drie teams aanstuurt van elk vier acountmanagers. Den Heijer was senior-manager Financial Services bij Finace.
Bij Ameyde Interschade te Rijswijk zijn onlangs Annemarie Emons, Reine Slotboom en Martijn Vreeken in dienst getreden als schadebehandelaar binnendienst. Zij werkten voorheen respectievelijk bij Eiffel, LAR/DAS Rechtsbijstand en Aegon.
Oprichter van Amedes Nederland Hans van den Eshof is vorige maand benoemd tot director van Amedes Belgium. Van den Eshof was tot begin 2002 algemeen directeur van Amedes Nederland en vormt nu samen met Patrick de Wijngaart het managementteam.
Nationaal Spaarfonds heeft begin deze maand Herman Odijk (34) aangenomen als regiomanager voor de verkooporganisatie in Midden-Brabant. Hiervoor was Odijk werkzaam bij Meeùs en Ernst & Young.
Binnen de afdeling Commerciële ondersteuning van Box Finance is Eveline Zandee (40) benoemd tot manager Support/P&O. Deze afdeling is onder andere aanspreekpunt voor de aangesloten intermediairs. Zij werkte hiervoor bij Johnson & Johnson Medical te Amersfoort. Patrick Janse (31), al werkzaam op de afdeling Finance, is Finance manager geworden.
Trees van den Bosch (48), afkomstig van Staff Planning, is deze week begonnen als assistent-consultant bij werving- en selectiebureau ibs/Astrea. Zij is verantwoordelijk voor het kandidatenbeheer.
Bij Cigna International Expatriates Benefits is Jan-Roelof Schenkel (43) in dienst gekomen als internationaal salesmanager voor de Benelux en Scandinavië. Schenkel richt zich in deze functie op bedrijven en instellingen die werknemers uitzenden naar het buitenland. Schenkel werkte onder meer bij Univé, DKV en Amicon (Menzis) waar hij verantwoordelijk was voor collectieve ziektekosten- en inkomensverzekeringen.
Reggie de Jong is benoemd tot directeur van VisionWaves Finance, een organisatieadviesbureau onder meer voor de verzekeringsbranche. De Jong heeft onder andere gewerkt bij ForeSure/Group en heeft als commercieel directeur aan de wieg van de oprichting van Stater gestaan.
Joop Feilzer (55) is benoemd in de raad van bestuur van Fortis Insurance International. Feilzer werd vier jaar geleden benoemd in het uitvoerend comité van Fortis, waarin hij de enige Nederlander is.
Overleden
Op 60-jarige leeftijd is na een ziekte Ruud Geurts overleden, die bij Allianz Groep Nederland de functie van reinsurance controller. Geurts was sinds 1983 werkzaam bij (rechtsvoorgangers van) Allianz.

Reageer op dit artikel