nieuws

Persoonlijkheden

Archief

Bij Interpolis wordt Joop Kanen (55) directievoorzitter Schade Particulier. Hij wordt bij Leven Particulier opgevolgd door directielid Conrad Rombout (45). Jack Hommel (45) schuift als directievoorzitter op van Schade Particulier naar Schade Bedrijven. Hij volgt Alof Wiechmann (52) op, die als directeur Concern Communicatie op de stoel van Cornelie van Wees (43) gaat zitten. Zij wordt verantwoordelijk voor de marktbewerking van particuliere schadeverzekeringen. Verder wordt Tiny Coppens (49) toegevoegd aan de directie van Leven particulier.

Alex Amende (40), afkomstig van Inkoopcombinatie Malex te Heteren, is onlangs bij EAC (Europees Assurantie Centrum) aangesteld als senior acceptant.
Rob Bakker is per 1 september toegetreden tot de staf van Netspar (Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement), een initiatief van de Universiteit van Tilburg. Hij is verantwoordelijk voor de informatie-uitwisseling tussen Netspar en partners als verzekeraars, banken, pensioenfondsen en de overheid. Bakker was directeur bij de Pensioen- en Verzekeringskamer en eerder werkzaam bij het Centraal Planbureau en ING.
Communicatie-adviseur bij ING Real Estate René de Sévaux (41) is sinds 1 september manager PR en Mediarelaties ING Group. Hij is de opvolger van Talien Willems (41), die haar carrière buiten ING zal voortzetten.
Joost Peters(58), tot voor kort lid van de directie van de business-unit Achmea Corporate Accounts, is begin deze maand benoemd tot voorzitter van deze business-unit. Hiermee volgt hij Dick Harthoorn op, die sinds 1 mei jl. als commercieel directeur is toegetreden tot de directie van Achmea Pensioenen. Cor Worms (55), directeur Vermogensbeheer/Treasury en Onroerend Goed bij Levob, wordt per 1 oktober directeur van Achmea Vastgoed. Per diezelfde datum wordt Tjeerd Hulsman (49) voorzitter van de directie Achmea Arbo en Argonaut. Hij blijft tevens lid van de directie van Achmea Sociale Zekerheid. Hulsman is de opvolger van Evert de Glint (47) die per 1 oktober voorzitter wordt van Woon- en Zorgcentra Haaglanden.
Onlangs is bouwmaterialendeskundige Helen Wielders (33) als schade-expert in dienst getreden bij de Nieuwegeinse vestiging van VanderWal&Joosten. Wielders is voorheen onder meer werkzaam geweest als HTS-docent Materiaalkunde en senior development technician bij Trespa International, ontwikkelaar van plaatmateriaal.
Begin deze maand heeft Delta Lloyd Verzekeringen Brecht van Beers (37) benoemd als manager Marketing Intelligence. Haar verantwoordelijkheid is strategisch advies en onderzoek. Van Beers is sinds april 2002 bij Delta Lloyd werkzaam. Zij volgt Maurice Koopman op, die eerder dit jaar werd benoemd tot verkoopdirecteur Intermediair Sales en Support.
Lidy Hartemink (45) is begin deze maand aangetreden als directeur Zorg van Univé. Onder deze business-unit vallen het zorgbedrijf, het aanvullngsfonds en de onderlinge Univé Zorgverzekeraar. Hartemink volgt Jan Hennekam op, die vice-voorzitter van de raad van bestuur is geworden. Hartemink was voorheen algemeen directeur van Thuiszorg Zuidwest Friesland. In 2002 werd zij uitgeroepen tot zorgmanager van het jaar.
Tien nieuwkomers bij A Sure Talent. Na de introductie, waarin Assurantie A Algemeen centraal staat, worden deze mensen ingezet voor externe opdrachten binnen het bank- en verzekeringswezen. Op de foto van links naar rechts, staand: Sewkoemar Soebhag (27), Bastiaan Pouw (26), Menko Nieland (22), Mark van de Meerakker (26), Ladan Bakhtiari (26) en Anouk van de Meijde (21), zittend: Fatima el Arkoubi (23), Annemijn Molenaar (25), Melissa Goossen (21) en Thierry Houtman (24).
David Henderson (60), chief executive officer bij Aegon UK, gaat in maart volgend jaar met pensioen. Hij wordt opgevolgd door de huidige financieel directeur Otto Thoresen (48). Henderson was sinds de oprichting in januari 1999 de topman van Aegon UK. De functie van Thoresen wordt overgenomen door Mark Laidlaw (38).

Reageer op dit artikel