nieuws

Persoonlijkheden

Archief

Age Offringa (54) stapt volgend jaar op als bestuursvoorzitter van Friesland Bank. Hij treedt af tijdens de jaarvergadering volgend jaar april. Offringa heeft dan 27 jaar bij de bank gewerkt. Zijn opvolger wordt naar verwachting over enkele maanden bekendgemaakt. Anne Vlaskamp (47), concerndirecteur Planning & Control, is benoemd tot lid van de raad van bestuur. Hij is verantwoordelijk voor financiën. Het derde bestuurslid bij Friesland Bank is Teun Branbergen.

Jeroen Moolenaar en Karsten de Vreugd zijn bij Amedes als verzekeringsspecialisten aan de slag gegaan. Zij werkten respectievelijk als verzekeringsspecialist bij Admira en administratief medewerker in het WAS-project bij Nationale Nederlanden.
Johan van der Ende is opgestapt als financieel directeur bij de divisie Intermediair van ING (Nationale-Nederlanden). Hij wordt 15 augustus opgevolgd door John Boers, nu financieel directeur bij ING Insurance Americas.
Corjan Kurpershoek (54) is in dienst getreden bij IG&H Management Consultants als projectdirecteur Back Office Solutions. Hij komt van Fortis Corporate Center, waar hij general manager ICT was.
Eddy Albers, werkzaam bij Lengkeek, Laarman & De Hosson, is toegetreden tot het algemeen Bestuur van het Nivre als vertegenwoordiger van de Branche Brand.
Bij DCE Consultants zijn onlangs Ger Zethof (43 en Bianca Smid (27) in dienst getreden. Zethof, die werkt voor de adviesgroep Investments, was de afgelopen 12 jaar werkzaam als zelfstandig consultant. Smid werkt voor de adviesgroep Insurance & Pensions. Zij was adviseur en informatieanalist.
Op 1 september wordt Robert ter Weijden (38) de nieuwe directeur van Investor Relations van Fortis. Hij volgt Ian Roundell op die terugkeert naar het Verenigd Koninkrijk. Sinds 2000 maakt Ter Weijden al deel uit van het team van Investor Relations.
William Montizaan (27) is deze maand bij Risk Executives in dienst getreden als interim professional. Hiervoor was hij consultant bij Caesar Consurance.
Renzo Koops (27) versterkt sinds 15 juli het team van Risk Assuradeuren. Koops komt van Securitas en zal zich gaan bezighouden met het begeleiden en uitvoeren van conversiewerkzaamheden. Daarnaast zal hij ook werkzaamheden verrichten als allround binnendienstmedewerker.
Overleden
Begin deze maand is op 81-jarige leeftijd overleden Hans Stutterheim, die in 1955 een van de initiatiefnemers was om in de regio Apeldoorn een assurantieclub op te richten. In april 1956 werd de Veluwse Assurantie Club (VAC) een feit en Stutterheim heeft gedurende een periode van 25 jaar bestuurstaken vervuld. Voor zijn verdiensten voor de VAC werd hij tot erelid benoemd.
Op 8 juli is de 55-jarige Peter Oostdam overleden. Oostdam was adjunct-directeur van P. Schreuder & Co.
Jacob Kaptein (49) is op 14 juli overleden. Kaptein trad in 1999 aan als bestuurslid van de Stichting Toezicht Effectenverkeer (STE), de voorganger van de huidige Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Reageer op dit artikel