nieuws

Persoonlijkheden

Archief

Douwe Dijkstra (45) is bij hypotheekverstrekker Obvion in Heerlen begonnen als manager Marketing & Sales. Dijkstra vervulde eerder onder meer een leidinggevende functie bij Aegon en was directielid bij Rabobank Den Haag. Bij Obvion is hij verantwoordelijk voor de aansturing van de marketingmedewerkers en accountmanagers.

Verder is bij Obvion het accountteam versterkt met Jos Heijstee (43), hiervoor hypotheekadviseur bij het Hypotheken Info Centrum, voor de regio Gelderland. Per 1 juli wordt Brenda de Boer (36) accountmanager Hypotheek Specialisten voor het district Noord-Nederland. De Boer heeft onder andere gewerkt bij SNS Bank als hoofd Hypotheek Service Desk en kantoordirecteur. In district Zuidwest Brabant/Zeeland gaat Femke Debeij (31) aan de slag als accountmanager Allround Advieskantoren. Zij komt van ABN Amro.
Wilfried Verstraete (46) is benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur bij kredietverzekeraar Atradius. Hij was financieel directeur voor Orange, Wanadoo en Mobistar bij de France Telecom Group. Verstraete is de opvolger van Paul-Henri Denieuil, die voorzitter wordt van de raad van commissarissen.
Eugène van den Hemel (29) is in dienst getreden bij detacheringsbureau Risk Executives in Houten. Hij komt van A Sure Pro. Harm van den Corput (40) is bij de Risk Groep begonnen als senior projectmanager. Hij werkte bij MultiSafe Assurantiën als hoofd binnendienst en directielid van het volmachtbedrijf. Van den Corput gaat met name voor Risk Assuradeuren en Risk-Q werken.
Michel Fortman (38) is de nieuwe verkoopdirecteur National Accounts bij Delta Lloyd. In die functie is hij verantwoordelijk voor grootbanken, makelaardijen, banken, ketens en salesorganisaties. Fortman komt van Aegon, waar hij diverse commerciële functies vervulde, waaronder het directeurschap van Financieel Compleet. Bij Delta Lloyd volgt hij Marcel Smeets op, die per dezelfde datum een functie buiten het concern heeft aanvaard.
Jan van de Veen is bij AXA benoemd tot directeur Volmachtmanagement en hij krijgt tevens zitting in de Schade-directie. Van de Veen is bij AXA en haar rechtsvoorgangers werkzaam geweest op verschillende terreinen en in diverse functies, waaronder manager volmachtbedrijf.
ABN Amro Verzekeringen heeft senior productmanager Leven Esther Beeres (35) per 1 juli benoemd tot business-linemanager Leven.
Hans van der Noordaa, voormalig marketingdirecteur van Postbank is de nieuwe voorman van de ING-divisie Retail. Hij volgt Ludo Wijngaarden op, die eerder Bert Richaers verving bij ING Intermediair. Het nieuwe bestuur van ING Nederland bestaat verder uit voorzitter Diederik Laman Trip, Jan Zegering Hadders (Wholesale), Henk Kruidenier (Operations/IT), Dick Boot (CFO) en Wilbert Buiter (personeel).
Margreet van Ee (42) volgt per 1 juli Toon Bullens op als directeur van Interpolis Re, de herverzekeraar van de Rabo-dochter. Zij is nu hoofd Bestuurssecretariaat bij Rabobank. Bullens gaat zich bezighouden coöperatief verzekeren en innovatie en gaat daarnaast een programma voor ontwikkeling en borging van verzekeringstechniek opzetten bij Interpolis.
ING Bank Verzekeren Insurance Brokers heeft mr. Marc Berben (42) aangesteld als senior sluiter bij Varia verzekeringen. Berben werkte voorheen bij Meeús Verzekeringen.
Linda Evers (26) is op 1 juni begonnen bij Gommer & Partners Pensioen Advocaten. Zij was de afgelopen drie jaar in dienst bij Akkermans & Partners Support. Zij gaat zich bezighouden met de fiscale aspecten van pensioenen.
Per 1 juli is Remco van Zuijlen bij GAB Robins Takkenberg in dienst getreden als expert in de productgroep Aansprakelijkheid/CAR. Zijn aandachtsgebied is product- en beroepsaansprakelijkheid.
Conservatrix heeft voor het gebied Oost-Nederland René Saane (42) begin deze maand aangesteld als accountmanager. Saane was inspecteur bij RVS.
Marten de Jong (40) is deze maand gestart als Regional Claims Manager voor het EMEA gebied bij MOL Europe, een dochter van het Japanse scheepvaartbedrijf Mitsui OSK Lines. Hij werkte daarvoor als senior consultant verzekeringen bij KPMG. Begin deze maand heeft Aquila Fred de Meij (52) in dienst genomen als nieuw directielid. Voorheen was De Meij zelfstandig interim manager en werkte hij als directeur bij Zurich Bij Nova Dia (detachering in assurantiën) zijn vorige maand gestart: mr. Koen Wagenaar, Robert Vahl, Maurice Haverbush en Bart Verwegen.
Begin deze maand is Michael Haagmans (30) in dienst gekomen bij Domenica als Verzekeringstechnisch medewerker. Hiervoor werkte hij onder meer bij Delta Lloyd, Nationale-Nederlanden en Numerando.
Willem de Jong is niet langer directeur van Facultatieve Verzekeringen. De leiding van de uitvaartverzekeraar is op interimbasis in handen gekomen van Jaap de Bruijn, hiervoor actief als directeur van FBS Bankiers (VVAA Groep).
Onderscheiden
Bij zijn afscheid als topman van ING is Ewald Kist benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding, opgespeld door minister Zalm, wegens zijn verdiensten voor de financiële sector in binnen- en buitenland, de internationale expansie van ING en zijn verdiensten op de terreinen van corporate governance, maatschappelijk verantwoord ondernemen en diversiteit.
Overleden Op 15 mei is de 74-jarige Barend Bakker overleden. Bakker was oud-directeur en grondlegger van assurantiekantoor Wals & Bakker te Purmerend, thans Avéwé Groep

Reageer op dit artikel