nieuws

Personeelstekort financiële sector

Archief

In de financiële sector neemt de vraag naar personeel sterk toe, zo blijkt uit de maandelijkse barometer van carrièresite Monsterboard.nl.

In februari bleek het aantal vacatures bij banken en verzekeraars meer dan verdubbeld ten opzichte van een jaar eerder. Gezien de krappe arbeidsmarkt zou men mogen verwachten dat banken en verzekeraars alles uit de kast halen om de vacatures tijdig te vervullen. Dat valt echter wat tegen volgens de Intelligence Group, een adviesbureau voor arbeidscommunicatie. De wervingssites in de financiële sector zijn weliswaar overzichtelijk, maar ook nogal saai en weinig vernieuwend, zo blijkt uit onderzoek. Chatten met recruiters, weblogs van medewerkers of het online bijhouden van het sollicitatieproces behoren niet tot de mogelijkheden. Een opvallende vinding is het banenmandje van ING, waarvan de site met rapportcijfer 8,9 tot de beste werd uitgeroepen in de financiële sector.

Reageer op dit artikel