nieuws

Pensioentarieven Amev en Levob sekseneutraal

Archief

Amev en Levob gaan bij beschikbare-premieregelingen over op sekseneutrale tarieven. De Fortis-dochter doet dat op basis van de samenstelling van de te verzekeren groep.

Met de stap voldoen Amev en Levob aan het gelijke uitkeringenvoorschrift voor mannen en vrouwen, dat op 1 januari 2005 voor beschikbare premieregelingen van kracht wordt. De wetgever geeft twee mogelijkheden om aan het gelijke uitkeringenbeginsel te voldoen: een gedifferentieerde werkgeversbijdrage of sekseneutrale tarieven. Volgens Amev heeft het intermediair zich in een enquête voorstander getoond van een sekseneutraal tarief.
Amev gaat de individuele- en semi-collectieve pensioenportefeuilles de komende maanden, samen met het intermediair, herzien. In oktober ontvangen de tussenpersonen de ‘Gelijke Behandeling-klapper’ met daarin alles over de nieuwe wetgeving en de Amev-tarieven, die zowel gelden voor de te verzekeren uitkering bij overlijden, als die bij leven als ook voor de aankoop van de uit te keren pensioenen, op het moment dat het pensioenkapitaal beschikbaar komt.
Levob, die haar eigen portefeuille als basis neemt voor de berekening van de premies, heeft vooralsnog alleen in de opbouwfase sekseneutrale tarieven. De nieuwe tarieven gelden wel voor zowel nieuwe als bestaande Goodview-polissen. “We streven ernaar dit voor 2005 ook in de uitkeringsfase te hebben geregeld”, aldus productmanager Marieke Schukken.
Eerder lanceerden Allianz, De Goudse, Reaal, Winterthur en Zwitserleven sekseneutrale tarieven.

Reageer op dit artikel