nieuws

Pensioensite

Archief

Onderzoeksbureau Ortec heeft Checkmijnpensioen.nl geopend. De site bevat een gratis pensioenplanner waarmee de bezoeker aan de hand van zijn Unform Pensioenoverzicht kan nagaan wat het gezinsinkomen is vóór en na pensionering. In april volgt een brutonetto-overzicht.

Keuringsgrens Zwitserleven
Zwitserleven heeft per 15 februari de keuringsgrenzen voor levenpolissen met overlijdensrisicodekking verhoogd. Verzekerden tot 51 jaar kunnen bij een verzekerd bedrag tot _ 250.000 (was _ 160.000) volstaan met een gezondheidsverklaring. Tot en met _ 1 mln is een huisartsenkeuring en bloedtest (inclusief hiv-test) nodig; boven dat bedrag is een internistenkeuring verplicht. Voor 50-plussers is dat vanaf zes ton.
Bankspaarsite
Hanneke van Veen (onder meer bekend van De Vrekkenkrant) heeft met dochter Barbara de Haan een site opgezet met een overzicht van alle bankspaarproducten en uitleg over banksparen. Zie de site
sparen-banksparen.startpagina.nl
Schaatssponsor TVM
TVM heeft het contract met de gelijknamige schaatsploeg verlengd tot 2012 met een optie tot 2014. In dat jaar zijn de Olympische Winterspelen. Bij de TVM-ploeg schaatsen wereldkampioenen Sven Kramer en Paulien van Deutekom.
Banksparen bij Aegon
Aegon heeft in het kader van het fiscaal gefaciliteerd banksparen de Lijfrenterekening geïntroduceerd. Die biedt keuze tussen sparen, beleggen en een combinatie daarvan. Wie wil beleggen, kan kiezen voor ProfielBeleggen (automatische risicoafbouw) of VrijBeleggen (klant bepaalt fondskeuze).

Reageer op dit artikel