nieuws

Pensioenregeling woningcorporaties naar Cordares

Archief

ASW, de uitvoerder van de pensioen- en VUT-regelingen voor woningcorporaties, heeft aansluiting gezocht bij Cordares, het voormalige SFB.

Cordares verzorgt, voornamelijk voor de bouwsector, de pensioenen en inkomensverzekeringen van ruim één miljoen mensen. Na de fusie met ASW voert Cordares 27 verschillende pensioenregelingen uit, in opdracht van 25.000 werkgevers. Het beheerd vermogen wordt bijna _ 23 mld.
ASW (Huizen) had een beheerd vermogen van _ 3,8 mld. De honderd medewerkers verhuizen in een termijn van drie jaar naar Amsterdam; arbeidsplaatsen gaan niet verloren. ASW werkte in opdracht van 550 werkgevers voor 56.000 werknemers.
Volgens Cordares-bestuursvoorzitter Joep Schouten volgen in de pensioensector meer fusies en uitbestedingen. “Het is het enig juiste antwoord op de stijgende kosten.”
MN Services
Het bedrijfstakpensioenfonds voor de mode, interieur, tapijt en textiel heeft het vermogensbeheer uitbesteed aan MN Services. Het fonds telt 13.000 actieve werknemers, 32.000 gepensioneerden en 800 werkgevers. Het fondsvermogen is _ 800 mln, tegen _ 31 mld voor MN Services.

Reageer op dit artikel