nieuws

Pensioenregeling Akzo naar Eureko

Archief

De Stichting Pensioenfonds Akzo Nobel draagt in september alle uitvoeringstaken over aan Eureko Pensioenen.

Eureko (Achmea) haalt daarmee z’n grootste ondernemingspensioenfonds in huis. Het fonds van Akzo Nobel bedient 12.000 deelnemers, 20.000 slapers en 19.400 gepensioneerden. Het belegd vermogen van het fonds, waar 54 mensen werken, is _ 4,7 mld.
In de afgelopen maanden wist Achmea ook al de fondsen van Honeywell, Protector (Esso) en Nerefco (BP en Texaco) te strikken. “Dit past in het streven van Eureko om een toonaangevende positie te krijgen op de markt van ondernemingspensioenfondsen”, zegt Reinoud van den Broek, directeur Achmea Pensioenen.
“Dankzij PVF waren we al sterk in bedrijfstakpensioenfondsen”, aldus Van den Broek. “Samen met Interpolis zijn we zelfs groter dan het ABP.”
De overdracht van de taken van het pensioenfonds van Akzo Nobel betreft de administratie en het vermogensbeheer. De risico’s blijven bij het fonds zelf. Eventuele overdracht of herverzekering daarvan “is een separaat traject”, zegt Van den Broek.

Reageer op dit artikel