nieuws

PensioenPoint start met HypothekenPoint

Archief

Pensioenadviesketen PensioenPoint is met een nevenactiviteit gestart: HypothekenPoint. “Het is een onderdeel van ons, geen zelfstandige keten”, licht directeur Jan van der Meer toe.

Van der Meer wil daarmee benadrukken dat een geen zelfstandige HypothekenPoint-kantoren gaan komen die zich alleen richten op hypotheken. “Achterliggende gedachte van deze formule is cross-selling”, aldus Van der Meer. “Een nieuwe of bestaande klant komt binnen voor een hypotheek en dan kan pensioen direct worden ‘meegenomen’. Omgekeerd kan ook: een bestaande pensioenrelatie heeft een hypotheek nodig. Kortom, een goede mogelijkheid tot financiële planning.
HypothekenPoint richt zich in eerste instantie op gezamenlijke inkoop bij geldverstrekkers. De 24 franchisenemers van PensioenPoint waren vorig jaar goed voor een hypotheekproductie van f 300 mln. Op dit moment zijn met acht geldverstrekkers overeenkomsten gesloten: drie verzekeraars en vijf niet-verzekeraars. Volgens Van der Meer, die de namen nog niet wil noemen, zitten er geen grootbanken zoals ABN Amro en Rabobank bij. “Want die respecteren het portefeuillerecht van het intermediair niet.”
In een vervolgstadium kunnen andere diensten aan de franchisenemers worden aangeboden, zoals gezamenlijke administratie en promotie en reclame.

Reageer op dit artikel