nieuws

PensioenPoint aast op kort geding pensioenshoppen

Archief

PensioenPoint wil de kosten van een kort geding voor zijn rekening nemen als iemand zo’n geding wil aanspannen tegen de verzekeraar waar hij zijn pensioenuitkering móet kopen.

Directeur Jan van der Meer zegt ziek te zijn van het huidige verbod op pensioenshoppen. “En sommige dingen in het leven worden een erekwestie. Ik wil dat die Hoogervorst op zijn gezicht gaat, en liefst zo snel mogelijk.”
PensioenPoint wil een kort geding tegen een verzekeraar aanspannen om een rechterlijk oordeel te krijgen over het wettelijke verbod om op pensioendatum pensioenkapitaal over te dragen naar een andere verzekeraar. De franchiseketen uit Oisterwijk heeft daarvoor een polishouder nodig met een kapitaalverzekering met pensioenclausule, wiens kapitaal één dezer dagen expireert.
Van der Meer: “Ik roep mensen op zich bij mij te melden. Dat geldt ook voor tussenpersonen met zo’n klant in hun portefeuille, meld je! Ik heb samen met een ter zake kundig advocaat alle stukken voor een kort geding voorbereid. Ik zal de kosten voor mijn rekening nemen; ik heb alleen nog een naam nodig namens wie ik de zaak kan aanspannen.” Volgens Van der Meer zijn er drie voorwaarden voor een geding: de verzekeraar moet overdracht hebben geweigerd, er moet een beter aanbod zijn van een andere maatschappij en de polishouder moet nog niet op het aanbod van zijn verzekeraar zijn ingegaan.
PensioenPoint is te bereiken via tel. 013-523.17.18.

Reageer op dit artikel