nieuws

Pensioennetwerk Area staakt acquisitie

Archief

Het internationale pensioennetwerk Area Benefits zal geen nieuwe contracten meer sluiten. Aanleiding voor deze beslissing is dat Area-partners UAP en Allianz een eigen netwerk zijn gestart.

De belangstelling voor internationale pensioennetwerken neemt nog steeds toe. Daarom zijn UAP en Allianz met een eigen netwerk gestart. Aan het nieuwe netwerk van Allianz (All Net) willen ook Amev Pensioen & Zorg en Fortis-dochter AG 1824 uit België gaan deelnemen. Zij blijven wel de Nederlandse en Belgische vertegenwoordigers in IGP, het grootste internationale netwerk.
Omdat Amev en Allianz mede-oprichters waren van het Area-netwerk, wordt de acquisitie van nieuwe Area-contracten nu gestaakt. Lopende contracten worden tot de afloopdatum niet gewijzigd.
Netwerk-voordelen
De netwerken zijn vooral van belang voor internationaal opererende bedrijven. Ze zorgen bijvoorbeeld voor afstemming van de plaatselijke pensioen- en aov-contracten van bedrijven met vestigingen in meerdere landen. Door pooling kunnen die bedrijven de pensioenkosten beter beheersen.
Daarnaast verstrekken de netwerken actuele informatie over employee-benefits in de diverse landen. Hierdoor kunnen ‘internationals’ het arbeidsvoorwaardenbeleid in de verschillende landen op elkaar afstemmen en rekening houden met de verschillende stelsels van sociale zekerheid.

Reageer op dit artikel