nieuws

Pensioengat verveelt vrouwen

Archief

Werkende vrouwen tonen weinig interesse om een opgelopen pensioentekort aan te vullen. Dat concludeert verzekeraar Avéro Achmea na een onderzoek onder 1.157 lezeressen van tijdschrift Opzij.

Van deze (werkende) vrouwen bouwt driekwart pensioen op via de werkgever. Meer dan een kwart heeft echter geen idee om wat voor pensioenregeling (eindloon, middelloon of beschikbare premie) het gaat. Meer dan de helft heeft geen aanvulling op het pensioen getroffen of wil hiervoor niets regelen. Zij die wel een oplossing zoeken, doen dat veelal door de hulp in te roepen van een verzekeringsadviseur. Voor deze vrouwen maakt het niet uit door wie zij over financiële zaken worden geadviseerd: één op de tien geeft de voorkeur aan een vrouw als adviseur.

Reageer op dit artikel