nieuws

Pensioenfondsen verwijzen niet meer naar levensloopdochters

Archief

Het Verbond van Verzekeraars heeft het kort geding ingetrokken dat was aangespannen tegen de pensioenfondsen ABP en PGGM. De fondsen hebben toegezegd zich voortaan te onthouden van verwijzingen naar hun dochters Loyalis en Careon.

Die verwijzingen zijn momenteel vooral van belang voor levensloopproducten. De verzekeraars vreesden een flink deel van de markt te verliezen aan Loyalis (ABP) en Careon (PGGM). Die maatschappijen werden door de fondsen gepromoot via folders, websites en hun callcenters.
Volgens het Verbond is dat strijdig met de Wet verplichte deelneming in een bedrijfstakpensioenfonds. Eerder bevestigde toezichthouder DNB de verzekeraars in die mening; de aard en omvang van de opgelegde boete bleef overigens onbekend.

Reageer op dit artikel