nieuws

Pensioendossiers Achmea op elke werkplek inzichtelijk

Archief

Het pensioenbedrijf van Achmea heeft een nieuw documentbeheersysteem ingevoerd, waarmee medewerkers op elke werkplek de dossiers kunnen raadplegen. Op korte termijn moeten ook thuiswerkers en pensioenverzekerden zelf in de dossiers kunnen kijken.

Het nieuwe systeem, een zogeheten imaging-oplossing, is ontwikkeld door Eastman Software (Nieuwegein). “Het stelt ons in staat om versneld verder te werken aan de integratie van de verschillende pensioenentiteiten en aan het gezamenlijk brengen van nieuwe pensioendiensten”, aldus Ger Henk van der Meulen, manager deelnemerbeheer collectief pensioen bij Achmea.
De pensioenbedrijven, die zijn gevestigd in onder meer Leeuwarden (Avéro) en Apeldoorn (Centraal Beheer), intensiveren hun samenwerking. “Er kan meer efficiency worden bereikt. Het dossierbeheer is één van die voorzieningen. We willen dat straks elke medewerker elk dossier kan traceren en raadplegen, ongeacht waar dat dossier zich bevindt.”
Volgens Van der Meulen kan het nieuwe systeem via een web-interface gemakkelijk thuis of op elke willekeurige werkplek worden gebruikt. “We hebben tevens de mogelijkheid om onze klanten zelf dossiers te laten raadplegen.”
Bij Avéro stonden – medio 1999 – 900.000 dossierpagina’s op totaal 300 microfilms. De jaarlijkse aanwas bedroeg 155.000 pagina’s, het aantal opvragingen 13.000 pagina’s per jaar. In Apeldoorn wordt met ruim vier miljoen pagina’s gewerkt in ongeveer 219.000 dossiers. De jaarlijkse groei is ruim 25%; het jaarlijks aantal opvragingen is 230.000 pagina’s. Al die dossiers zijn nu ondergebracht in één gemeenschappelijk documentbeheersysteem.

Reageer op dit artikel