nieuws

Pensioendesk gaat dienstenpakket voor franchisenemers uitbreiden

Archief

De Pensioendesk verbreedt zijn dienstenpakket voor de franchisenemers. De centrale organisatie van de pensioenadviesketen gaat zich met meer dan alleen marketing bezighouden.

De Pensioendesk telt momenteel 52 franchisenemers. In totaal heeft de keten zestig geografische gebieden onderscheiden; er resteren dus nog acht open plaatsen. Onlangs haakten zes franchisenemers af, omdat zij zich niet kunnen vinden in de nieuwe formule. Het gat dat het failliete Pensioendesk Zuid-Limburg – onderdeel van de Roks Group – achterliet, is inmiddels opgevuld door Pensioendesk De Mijnstreken, eveneens in Maastricht gevestigd.
De nieuwe diensten van de centrale organisatie van de Pensioendesk zijn: databasemarketing, een fiscaal-juridische dienst, managementondersteuning, werving en selectie, opleidingen en gezamenlijke inkoop. “We verwachten een goede samenwerking met de franchisenemers die dezelfde ambitie delen en die de kracht op kunnen brengen om samen met ons te investeren in de kwaliteit van de eigen adviesorganisatie”, aldus René Roberti, de nieuwe algemeen directeur van Pensioendesk Nederland. Hij vervangt mr. Frank van der Raaij, die nu directeur Techniek is, naast de directeur Marketing drs. Annemarie Gerritsma. Algemeen directeur Roberti is afkomstig van ABN Amro Leven.
A-merk
Aanleiding voor de verbreding van het dienstenpakket is volgens Roberti het feit dat het intermediair nu keuzes moet maken voor de toekomst: allround of specialist. “De Pensioendesk kiest voor het specialisme en streeft een hoge standaard van kennis en dienstverlening na. Daarvoor is meer ondersteuning van de franchisenemers nodig.” De zes jaar oude Pensioendesk wil uitgroeien tot een A-merk in pensioenadvies.
De marketingzijde wordt overigens niet vergeten. “In het najaar starten we weer een nieuwe campagne op radio en tv, ditmaal ondersteund met regionale acties”, aldus Roberti. Het mediabudget van de Pensioendesk is zo’n f 5 mln per jaar. Een franchisenemer is jaarlijks in elk geval een bijdrage van f 12.500 verschuldigd. “Neem daar een gemiddeld pakket aan afgenomen diensten bij, dan kom je voor een gemiddeld kantoor op f 70.000 tot f 80.000”, zo rekent Roberti voor.
Hofleverenciers van de Pensioendesk zijn op verzekeringsgebied Aegon, Van Nierop, Nationale-Nederlanden, Zwitserleven, Zurich en Hooge Huys.

Reageer op dit artikel