nieuws

Pensioencontracten zijn motor achter omzetgroei Fortis ASR

Archief

Het verzekeringsbedrijf van Fortis in ons land heeft in het eerste halfjaar van 2007 zowel de omzet als de winst stevig zien groeien. Een sterke impuls aan die groei geven de pensioencontracten, die zorgen voor een extra koopsomomzet van _ 351 mln.

De gestandaardiseerde levenproductie is bij Fortis ASR in het eerste halfjaar 40% hoger uitgekomen op _ 199 (142) mln. Voornaamste bijdrage aan de stijging levert de koopsomproductie, die vooral dankzij een sterk eerste kwartaal is gegroeid tot _ 949 (510) mln. Die toename zit hem met name in de collectieve pensioencontracten: de inkomsten uit collectieve koopsommen exploderen tot _ 427 (76) mln. Aan nieuwe periodieke levenpremies kwam in het eerste halfjaar _ 104 (91) mln binnen.
Resultaten
De totale premieomzet uit levenpolissen is in het eerste halfjaar met 35% toegenomen tot _ 1.918 (1.425) mln. In Schade groeien de inkomsten minder hard: _ 1.255 (1.174) mln, waarbij de omzet in Motorrijtuigen en Overige Varia terugloopt. Daartegenover staat een plus van 13% bij Ongevallen & Ziekte.
In Motorrijtuigen loopt het technisch resultaat met 30% terug tot _ 14 (21) mln, terwijl Brand uitkomt op _ -2 (+17) mln. Het totale technisch resultaat in Schade gaat daardoor met 10% omlaag tot _ 137 (153) mln. Het levenbedrijf verbetert het technisch resultaat tot _ 144 (128) mln.
De nettowinst van het Nederlandse verzekeringsbedrijf is onder meer door de omzetgroei 18% hoger: _ 379 (321) mln. Andere factoren zijn een lagere vennootschapsbelasting en “hogere meerwaarden”. Met name de beleggingsopbrengsten waren in het tweede kwartaal hoger dan in het eerste kwartaal.
De kostenstijging bleef beperkt tot 2% “ondanks de investeringen in groei-initiatieven zoals de inrichting van multichannel-distributie”. De directe verkoop via de site Ditzo.nl moet in de komende maanden van start gaan.

Reageer op dit artikel