nieuws

Pensioenbedrijf Achmea gaat van vijf merken terug naar één

Archief

De Achmea-pensioenfondsen gaan vanaf begin volgend jaar verder onder de naam Achmea Syntrus. Topman Guus Wouters lonkt, in navolging van de mogelijke fusie tussen ABP en Cordares, ondertussen naar Mn Services.

Het betreft de merken PVF Achmea, Interpolis Pensioenen, Achmea Vastgoed, Interpolis Vastgoed en Interpolis Pensioenen Vermogensbeheer. De pensioentak van Achmea telt in totaal 1.300 medewerkers en voert de pensioenregelingen uit van 87 pensioenfondsen en ruim vijftig vut- en sociale fondsen. Die zijn goed voor een beheerd vermogen van _ 130 mld. Het belegd vermogen bedraagt _ 78 mld. “Het samengaan is een rechtstreeks gevolg van de fusie tussen Achmea en Interpolis”, aldus het concern. “De nieuwe combinatie verzorgt de administratie van ongeveer de helft van alle Nederlandse pensioendeelnemers.” Dat komt neer op zo’n vijf miljoen deelnemers.
Eerder dit jaar werd al bekend dat Achmea de pensioenadministratie in Groningen (240 medewerkers) volgend jaar opheft en verplaatst naar de twee andere locaties De Meern en Amsterdam. In De Meern is tevens het bestuurscentrum van Syntrus Achmea gevestigd, dat wordt geleid door Guus Wouters.
Samenwerking
Tegenover De Telegraaf liet Wouters zich onlangs ontvallen wel iets te zien in een samenwerking met pensioenuitvoerder Mn Services, in de trant van de recente samenwerking tussen ABP en Cordares. Mn, die dit jaar de uitvoering van pensioenfonds voor de metaal PME overnam van Achmea, is met een beheerd vermogen van _ 55 mld de vierde pensioenuitvoerder van ons land en zou samen met Achmea uitkomen op _ 185 mld. ABP en Cordares – die een fusie niet uitsluiten – zijn goed voor _ 247 mld.

Reageer op dit artikel