nieuws

Pensioenadministratie Achmea de deur uit

Archief

Achmea heeft de implementatie, exploitatie en het beheer van een nieuw pensioenadministratiesysteem uitbesteed aan het automatiseringbedrijf EDS.

Het gaat om meer dan een miljoen polissen van de Achmea-onderdelen Pensioenen, Particulieren en Intermediair. De leven- en pensioensystemen van deze onderdelen zijn aan vervanging toe. Daarom is gekozen voor de standaardoplossing Ibsen van leverancier Practis.
Volgens een woordvoerder zal de nieuwbouw personele consequenties hebben, maar zullen die waarschijnlijk beperkt van omvang zijn. “Er ligt een advies van de Centrale Ondernemingsraad en ook de vakbonden zijn er bij betrokken. We gaan starten bij het onderdeel Pensioenen. Op dat moment wordt een nieuwe adviesaanvraag neergelegd bij de ondernemingsraad van dit bedrijfsonderdeel. Dit traject zal personele consequenties hebben, maar daar is nog niet veel zinnigs over te zeggen. Ik denk dat we het over tientallen hebben. Bij boventalligheid treedt het sociaal plan van Achmea in werking. Het personeel gaat in ieder geval niet over naar EDS.”
Voor de implementatie, exploitatie en beheer is EDS gecontracteerd voor de duur van tien jaar. Het bedrijf zal Achmea ondersteunen bij de ontwikkeling en implementatie van het nieuwe systeem, waarbij ook aanvullende aanpassingen, bijvoorbeeld als gevolg van wetswijzigingen, worden gerealiseerd. Vervolgens vindt ondersteuning plaats bij het systeem- en applicatiebeheer. Achmea zou door de overeenkomst kosten besparen en een stabiele IT-omgeving creëren.

Reageer op dit artikel