nieuws

Pensioen Partners koopt Kroonstad (Baarn)

Archief

Het Barneveldse intermediairbedrijf Pensioen Partners Nederland heeft Kroonstad Adviesgroep (Baarn) gekocht en geïntegreerd in de eigen organisatie. Eerder werd al een deel van de portefeuille van het failliete FRA overgenomen. Pensioen Partners is nu nog in de markt voor de in de etalage staande Delta Lloyd-dochter Noorderkroon.

Volgens directeur Leo den Dulk (45) is de interesse in Noorderkroon (Almere) nog erg prematuur. “We zouden Noorderkroon, geheel of gedeeltelijk, graag aan ons bedrijf toevoegen. Daar zeg ik, denk ik, genoeg mee.”
Het hoofdkantoor van Pensioen Partners verhuisde vorig jaar van Voorst naar Barneveld. Er zijn nevenvestigingen in Apeldoorn, Arnhem, Enschede, Nijmegen en Voorst. De handelsnamen Spaer Partners, ’t Renthuys, Domeyn Partners, Waerborgh Partners en Planning Partners zijn vervallen. “Onder invloed van de nieuwe wet inkomstenbelasting concentreren we ons voortaan op totaaladvies en hebben we voor één overkoepelende naam gekozen: Pensioen Partners Nederland”, aldus Den Dulk.
Er zijn momenteel 440 werknemers (incl. deeltijdwerkers) in dienst van Pensioen Partners, waarvan een kleine tweehonderd in de buitendienst. De provisie-omzet lag vorig jaar tussen de f 30 mln en f 40 mln.
Top-vijf
Den Dulk spreekt de ambitie uit om met Pensioen Partners tot de top-vijf te gaan horen van intermediairbedrijven. “Naast intrinsieke groei willen we dat realiseren via overnames.” Vorig jaar kocht Pensioen Partners de portefeuilles van Mr. Bolle Assuradeuren (11.000 polishouders), Kroonstad Adviesgroep (3.500) polishouders en FRA (2.000). Volgens Den Dulk worden de acquisities met eigen middelen betaald. “We zijn een gezond bedrijf en doen bescheiden overnames. En vooral levenkantoren zijn met het oog op de marktomstandigheden relatief goedkoop geworden.” Via enkele beheervennootschappen is Den Dulk enig aandeelhouder van Pensioen Partners.
Mr. Bolle Assuradeuren, april vorig jaar gekocht, is nog altijd een handelsnaam van het Barneveldse bedrijf. Kroonstad is dat niet meer. De portefeuille werd, inclusief dertig medewerkers, in december gekocht van het echtpaar Marcel en Lia Hartman. Marcel Hartman (36) is toegetreden tot het management van Pensioen Partners. Hartman en Den Dulk kennen elkaar overigens nog van hun gezamenlijke managementtijd bij Qua Raad (Amersfoort).
Ten slotte is een deel van de portefeuille van het failliete FRA gekocht. “We hebben de portefeuille eerst namens de curator beheerd. Royal en Avéro hebben hun portefeuille zelf overgenomen, terwijl wij het deel van met name Hooge Huys en Levob hebben overgenomen.”

Reageer op dit artikel