nieuws

Patiënt alternatieve genezer ontevreden over verzekeraar

Archief

Personen die gebruik maken van alternatieve geneeswijzen als homeopatie en acupunctuur zijn niet erg te spreken over de houding van hun verzekeraar.

Dit blijkt uit het telefonische onderzoek ‘Anders beter?’ van de Consumentenbond. Ruim 3500 bellers gaven hun veelal positieve mening over alternatieve behandelingen en genezers door.
De wijze waarop verzekeraars de behandelingen en geneesmiddelen vergoeden vond beduidend minder weerklank. Ruim de helft van alle klachten heeft hierop betrekking. Behalve over het ontbreken van enige vergoeding of de hoogte van de wel vergoede kosten is het publiek ontevreden over de door de verzekeraars verstrekte informatie. De voorwaarden in de polissen blijken veel verwarring te veroorzaken. De Consumentenbond komt in mei uitgebreid op de telefooncampagne terug.

Reageer op dit artikel