nieuws

Particuliere claims waterschade afgerond

Archief

De Stichting Watersnood Particulieren zal in de loop van deze maand de laatste claims over waterschade in hoofdzakelijk Limburg hebben verwerkt.

De stichting kreeg na de watersnood begin dit jaar ruim 6.000 schadeclaims van particulieren binnen. De meeste claims waren afkomstig van gedupeerden in de provincies Limburg (4.599) en Gelderland (1.043). Andere provincies waaruit een beroep werd gedaan op het ‘noodfonds’ waren Noord-Brabant, Overijssel, Utrecht en Zuid-Holland.
Ongeveer 5.000 gedupeerden hebben hun schade volledig vergoed gekregen conform de opgestelde richtlijnen. Aan ruim 900 aanvragers werd niets uitgekeerd. Tot dusver is door 50 gedupeerden bezwaar gemaakt tegen (de hoogte van) de schade-uitkering.
Er moeten nog 130 dossiers worden afgehandeld.

Reageer op dit artikel