nieuws

Paardenfonds voor rechter na reactie op Kassa-uitzending

Archief

Het Onderling Paardenfonds Vries is voor de rechter gedaagd na acties tegen een verzekerde die de handelwijze van deze verzekeraar hekelde in het programma. Kassa.

Verzekerde Willem Deknatel had zijn paard Ronaldo bij het paardenfonds verzekerd. Toen het beest ernstig ziek werd, ontstond er ruzie over de procedure. Normaal keert een verzekeraar 80% van de waarde uit bij overlijden. Het paard wordt dan voor de slacht verkocht. Als de eigenaar het paard zelf voor de slacht verkoopt of cremeert, krijgt hij nog maar 40% uitgekeerd.
Deknatel vond dat zijn paard zoveel medicijnen gebruikte dat het niet meer door mensen gegeten mocht worden. Hij liet Ronaldo daarom zelf inslapen en afvoeren. Toen Deknatels vrouw in het tv–programma Kassa vertelde dat het Onderling Paardenfonds Ronaldo met medicijnen kunstmatig in leven hield om hem voor de slacht te kunnen verkopen, weigerde het fonds vervolgens om ook die 40% uit te keren.
Niet door de beugel
Deknatel claimt nu dit bedrag en beschuldigt het Onderling Paardenfonds van onverantwoord en dieronvriendelijk gedrag. “Er gebeurt in deze branche veel dat niet door de beugel kan”, zegt Deknatels advocaat Stephan Wensing. “Verzekeraars laten doodzieke paarden net zo lang in leven tot de medicijnen zijn uitgewerkt, zodat de dieren alsnog voor de slacht kunnen worden verkocht.”
Het Onderling Paardenfonds Vries ontkent alles, maar weigert verder elk commentaar.

Reageer op dit artikel