nieuws

OZB/OZF onderdeel van Achmea Zorg

Archief

De zorgverzekeraars OZB/OZF worden onderdeel van Achmea. De stichting Athoz, aandeelhouder van OZB/OZF, heeft een akkoord bereikt met Achmea over de overname van particuliere ziektekostenverzekeraar OZF en de aansluiting van ziekenfonds OZB.

Beide zorgverzekeraars blijven zelfstandig onder eigen label opereren, zij het dat hun handelsnamen worden uitgebreid met de toevoeging Achmea. Zij zullen deel gaan uitmaken van de business-unit Achmea Zorg. OZB/OZF verzekeren primair de zorgbehoefte van werknemers van multinational Akzo Nobel. Verder zijn nog enkele collectiviteiten verzekerd. De portefeuilles tellen in totaal 46.000 verzekerden.
De voorgenomen overname/aansluiting van beide zorgverzekeraars wordt ingegeven door de noodzaak tot schaalvergroting als gevolg van het nieuwe basisstelsel dat in 2006 van kracht wordt. 

Reageer op dit artikel