nieuws

OZB/OZF: “Achmea meest natuurlijke partner”

Archief

“Achmea is de meest natuurlijke partner voor samenwerking”. Dit zegt Joop van Beukering, algemeen directeur van OZB/OZF. Volgens Van Beukering, tevens directeur van de stichting Athoz, biedt de overname/aansluiting van OZB/OZF een toegevoegde waarde voor de in totaal 46.000 verzekerden. 

Zorgverzekeraar OZB werkt al sinds 1997 samen met zorgverzekeraar Groene Land Achmea. Verder heeft Achmea met de particuliere zieketekostenverzekeraar OZF vanaf 1999 een nauwe samenwerking op ICT-gebied. Beide partijen verwachten hun samenwerkingsovereenkomst eind dit jaar te kunnen ondertekenen. De particuliere ziektekostenportefeuille van OZF telt over 2003 een brutopremie-inkomen van € 47,3 (41,5) mln.
Achmea-topman Willem van Duin, tevens lid van de raad van bestuur van moedermaatschappij Eureko, ziet in de uitbreiding met OZB/OZF mogelijkheden tot synergie en versterking van de positie in de markt voor zorgverzekeringen. “Onze strategie is gericht op het ontwikkelen van samenwerkingsvormen die aansluiten op de markten waarin wij actief zijn”, aldus Van Duin. 
 

Reageer op dit artikel