nieuws

OZ lanceert OZ Lijfpolis

Archief

OZ is met de OZ Lijfpolis gekomen, een ziektekostenpolis in twee varianten, waaronder een zeer ‘uitgeklede’.

Voor de OZ Lijfpolis van zorgverzekeraar OZ is De Amersfoortse – net als voor de vorig jaar gelanceerde Overstappolis – risicodrager. De OZ Lijfpolis is er in twee varianten: de Functionele variant en de Complete variant. Qua dekkingsomvang zit de Overstappolis – die blijft bestaan – hier tussenin. OZ typeert de Functionele variant als “een calamiteitendekking”. Niet gedekt zijn de kosten voor onder meer: bevalling, huisarts, alternatieve geneeswijzen, tandarts en orthodontist. Het is opmerkelijk, dat de variant wel een uitgebreide medicijndekking heeft. Hierop is het eigen-risicobedrag niet van toepassing.
De Complete variant geeft dekking voor onder meer alternatieve geneeswijzen, diverse therapieën, erfelijkheidsonderzoeken, fysiotherapie, logopedie, preventieve geneeskunde, second-opinion, thuisverpleging, orthodontie en tandheelkundige behandeling kinderen. Wat het buitenland betreft, is er ook dekking voor niet-spoedeisende hulp in ziekenhuis/polikliniek (exclusief de reiskosten). Hierbij geldt een maximum van 100% van de kosten die in Nederland zouden zijn vergoed.
Premies
Bij een eigen-risicobedrag van f 500 (ook mogelijk is f 1.000, f 1.500 en f 2.000) varieert de maandpremie voor de Functionele variant (mits wordt ingestapt vóór het 50e jaar) van f 78 (tot 24 jaar) tot f 170 (tot 64 jaar). Bij de Complete variant is dit f 127 resp. f 244.
Bij instap na het 50e jaar varieert de premie voor ‘de Functionele’ van f 177 (50 jaar) tot f 222 (64 jaar). Bij ‘de Complete’ is f 270 resp. f 325.
Bij f 500 eigen risico is de kinderpremie (3 kinderen) voor ‘de Functionele’ f 51,15 tot het 17e jaar en f 69 voor 18-26 jaar. Bij ‘de Complete’ is dit f 72 resp. f 93.
Tandarts
Er zijn vier aanvullende tandartsdekkingen die 75% van de kosten vergoeden: Basis (max. f 500), Standaard (max. f 1.000), Uitgebreid (max. 2.000), Optimaal (geen maximum). De respectievelijke premies zijn: f 15, f 20, f 23, f 26. Verzekerden met de Complete variant krijgen 25% korting.

Reageer op dit artikel