nieuws

OZ gaat op in CZ

Archief

Zorgverzekeraar CZ neemt branche- en provinciegenoot OZ over. Beide labels en locaties blijven vooralsnog bestaan. Het is nog niet duidelijk of er een uniforme zorgverzekering komt, aldus CZ-woordvoerder Dirk-Jan Westerwoudt. “Het streven is de fusie op 1 januari 2008 afgerond te hebben.” Volgens Westerwoudt is het nog te vroeg om over personele consequenties te praten.

Het Europees Hof moet toestemming geven over de fusie van beide ziekenfondsbedrijven. De NMA moet zich nog uitspreken over het samengaan van het aanvullende en particuliere bedrijf van beide zorgverzekeraars. Ook de Raad van Commissarissen en de ledenvergadering moeten nog instemmen.
De nieuwe verzekeraarscombinatie telt ruim 2,6 mln verzekerden en blijft hiermee op de derde plek staan, na VGZ (3,4 mln verzekerden) en Achmea (2,9 mln). 
CZ telt 2,0 mln verzekerden, waarvan 1,4 mln ziekenfonds en 0,6 mln particulier. De zorgverzekeraar met 2.200 medewerkers heeft in 2004, voor het eerst in een reeks van jaren, een positief verzekeringstechnisch resultaat behaald (€ 89 mln) en een omzet van € 3,1 mld.  OZ, 600 medewerkers, had medio maart 0,6 mln verzekerden in de boeken staan, waarvan 562.000 ziekenfonds en 36.000 particulier. Het verzekeringstechnisch resultaat bedroeg in 2004 € 70,6 mln en de omzet € 1,1 mld. 

Reageer op dit artikel