nieuws

Owat Assurantie naar Rollins Hudig Hall?

Archief

Owat Assurantie, de verzekeringsdochter van het transportconcern Nedlloyd wordt verkocht. Hoewel betrokken partijen niets willen prijsgeven over lopende overnamegesprekken, worden in de markt de makelaars Rollins Hudig Hall en Mees & Zonen genoemd als potentiële kopers. Gezien de reeds bestaande banden is RHH de meest kansrijke kandidaat.

In de Nederlandse markt circuleren al enige weken geruchten over een aanstaande overname van Owat (40 medewerkers) door Rollins Hudig Hall (RHH).
De basis voor deze deal zou twee jaar geleden zijn gelegd. Nedlloyd koos toen voor RHH als makelaar voor een groot deel van de bij Nieuw Rotterdam verzekerde risico’s (o.m. brand, ziekte, ongevallen). Owat, eerder intermediair voor deze portefeuille, werd subagent. Eind vorig jaar werd bovendien het via Alexander & Alexander verzekerde aansprakelijkheidsaccount overgedragen aan RHH, goed voor een paar miljoen premie. Alexander & Alexander doet niet mee in de race om Owat, laat directievoorzitter U. Coronel desgevraagd weten.
Streekvervoer
De interesse van RHH zou verder uitgaan naar de portefeuille van de NV Verenigd Streekvervoer Nederland. “Owat heeft zo’n 5.000 bussen in portefeuille, goed voor een premie-omzet van een aantal miljoenen”, aldus Owat-directeur Blok.
Mees & Zonen zou ook een geïnteresseerde overnemer kunnen zijn. In makelaarskringen is het bekend dat Mees onlangs het ‘natte’ gedeelte (binnenvaart en zeecasco) van de Owat-portefeuille overnam van RHH.

Reageer op dit artikel