nieuws

Overname Namur door Gerling afgerond

Archief

Met de verwerving van de resterende 27% aandelen is de overname van de Belgische kredietverzekeraar Namur door de Duitse verzekeringsgroep Gerling afgerond.

De overname van Namur via Gerling Kredit Speziale Versicherung is in fasen verlopen.
In 1993 verwierf de Gerling-dochter 61% van de aandelen in Namur. In augustus 1994 nam het meerderheidsbelang toe tot 73%. Sinds begin dit jaar is het volledige aandelenpakket in handen van Gerling, die in Europa de nummer één wil zijn.
Inmiddels zijn het Noorse Unistorebrand en de Franse kredietverzekeraar Sacren overgenomen, zijn er kantoren geopend in Denemarken en Zweden, en is een samenwerking aangegaan met de Finse verzekeraar Pohjola.
De Gerling-groep heeft vestigingen in veertien Europese staten en de VS met in totaal vijftig kantoren. De premie-omzet van ‘s-werelds derde kredietverzekeraar bedroeg vorig jaar bijna f 900 mln, exclusief herverzekeringen.

Reageer op dit artikel