nieuws

Overname Hiscox door Chubb gaat niet door

Archief

De overname van de Britse verzekeraar Hiscox door Chubb gaat niet door. De onderhandelingen werden afgebroken toen de aandeelhouders van Hiscox het eindbod van het Amerikaanse concern te laag bevonden.

“Partijen zijn er niet in geslaagd overeenstemming te bereiken over de waardering van Hiscox”, aldus een toelichting van de Britse verzekeraar, die onder meer ook in ons land actief is. “Met het bod van 210 pence per aandeel is Hiscox zwaar ondergewaardeerd”, aldus de raad van bestuur.
Chubb behoudt vooralsnog een minderheidsbelang van 27% in Hiscox, een van de toonaangevende risicodragers van kunstverzekeringen. Onder meer heeft Hiscox tal van grote musea, galeries en tentoontellingen verzekerd.
mld wereldwijd) bijna twee jaar geleden een bijkantoor (tien medewerkers) op de assurantiebeurs aan de Strawinskylaan in Amsterdam. Voor die tijd werd de Britse verzekeraar hier twintig jaar lang vertegenwoordigd door het volmachtbedrijf Weduwe Jacobs & Brom. Dit assuradeurenbedrijf werd in 1998 verkocht aan Aon. Het Nederlandse kantoor is actief via het intermediair. Het paradepaardje is een verzekeringspakket voor vermogende particulieren. De dekking van deze polis omvat opstal, inboedel, persoonlijke bezittingen, kunst- en kostbaarheden en verzamelingen van substantiële omvang. Verder verzekert Hiscox film- en tv-producenten en entertainmentbedrijven.

Reageer op dit artikel