nieuws

Overname AXA Leven door UAP-NieuwRotterdam op til

Archief

Het Franse verzekeringsconcern AXA-UAP wil AXA Leven laten overnemen door diens zustermaatschappij UAP-NieuwRotterdam. De overname zou de positie van de laatste aanzienlijk versterken, meldt het moederconcern. Verwacht wordt dat AXA in Nederland na deze fusie een acquisitie wil doen om hier een leidende positie te kunnen verwerven.

Aanleiding voor het naar buiten brengen van de fusieplannen in ons land is een bod van AXA-UAP op alle aandelen van Royale Belge, de meerderheidsaandeelhouder van UAP-NieuwRotterdam.
Met deze aandelentransactie in het vooruitzicht is de weg vrij voor de langverwachte samenwerking tussen de twee verzekeraars in Nederland. Peter Korteland, topman van UAP-NieuwRotterdam werd enigszins overvallen door de mededeling van het moederbedrijf. “Ik zou morgen naar België afreizen om de opties voor een samenwerking met AXA Leven te bespreken. Mijn secretaresse vroeg mij zojuist al of het nog wel zin heeft om te gaan.”
AXA Leven-directeur Martin van Holten haast zich in reactie op de mededeling van het moederbedrijf te berichten dat er slechts gerept wordt over een ‘puur financiële transactie’. “Eind mei wordt pas bekend hoe de organisatie er straks uit zal zien”, aldus van Holten. Daarbij is het volgens hem alles behalve zeker of AXA Leven wordt ingelijfd door UAP-NieuwRotterdam. De nieuwe combinatie zal in ieder geval zeer waarschijnlijk ‘AXA Nederland’ gaan heten.
De verwachte fusie tussen de in Utrecht, Rotterdam en Den Haag gevestigde bedrijven heeft volgens de directie geen banenverlies tot gevolg. De vakbonden waren begin deze week nog niet op de hoogte gesteld van een fusievoornemen.

Reageer op dit artikel