nieuws

Overmars: Hoe bereiken meer vrouwen de top?

Archief

“Als werkgevers en overheid blijven beknibbelen op kinderopvang komt de gelijke verdeling van taken tussen mannen en vrouwen onherroepelijk in de knel. De rekening komt dan uiteindelijk in veel gevallen bij de vrouw terecht en dat staat gelijke carrièrekansen tussen man en vrouw in de weg.” Dat zei Paul Overmars, voorzitter van het Verbond van Verzekeraars, gisteren in Den Haag tijdens de presentatie van het onderzoeksrapport “Glazen plafonds of plakkende vloeren in de verzekeringsbranche”. 

In opdracht van het Verbond heeft TNO onlangs in kaart gebracht wanneer vrouwen wel doorstromen naar de top van een organisatie en hoe bedrijven dit nog meer kunnen bevorderen. Een actief beleid, gericht op gelijke kansen, en meer betrokkenheid van het management kan de doorslag geven. 
Maar vrouwen kunnen ook zelf iets doen aan het opheffen van belemmeringen, aldus het onderzoeksrapport. Zichzelf sterk profileren en een effectief netwerk opbouwen zijn belangrijk om de top te bereiken.

Reageer op dit artikel