nieuws

Overlevingskansen Gerling stijgen na winst rechtszaak

Archief

De overlevingskansen van de in financiële problemen geraakte Duitse verzekeraar Gerling zijn toegenomen, nu het gerechtshof in Hessen de Duitse toezichthouder BaFin in het ongelijk heeft gesteld in een spoedzaak die deze had aangespannen tegen de voorgenomen verkoop van het herverzekeringsbedrijf van Gerling aan een nieuwe verzekeringsgroep

Volgens de toezichthouder waren hiervoor onvoldoende financiële garanties, maar de rechter deelde die mening niet. Overigens moet de industriële poot van het concern alle zeilen bijzetten om haar rating, die van ‘A’ naar ‘BB’ is gekelderd, weer te verbeteren, omdat anders het gevaar dreigt dat grote bedrijfsklanten hun dit jaar aflopende posten niet meer willen verlengen.

Reageer op dit artikel