nieuws

Overleg over sociaal plan Univé opgeschort

Archief

Het overleg over het sociaal plan bij Univé, waar 250 arbeidsplaatsen moeten verdwijnen, is opgeschort wegens onenigheid met de bonden over de inhoud van het plan.

Univé zegt gedwongen ontslagen te willen voorkomen, maar verbindt daaraan wel een aantal voorwaarden (zie ook AM nr. 3, pagina 1). Zo wordt door de verzekeraar een beroep gedaan op de mobiliteit van de medewerkers. Dit kan inhouden dat werknemers een functie buiten Univé moeten accepteren, indien een functie binnen het bedrijf niet tot de mogelijkheden behoort.
Deze eis gaat de vakbonden te ver. Zij vinden dat één en ander op basis van vrijwilligheid moet plaatsvinden. Dat is de reden dat het overleg al na drie bijeenkomsten is opgeschort. De vakbonden zijn op 18 maart begonnen met het raadplegen van hun leden.

Reageer op dit artikel